Het werd wel weer eens tijd voor een receptje, kwam ik achter! Een aantal weken (of zelfs maanden) geleden, beloofde ik af en toe eens een recept te posten. Maar dat is inmiddels al een tijdje geleden. Dus doen we het nu maar! Het zijn chocolate chip cookies geworden. Ik vind ze heerlijk. Je hebt van die kleintjes, die je voorverpakt in de supermarkt kunt kopen, maar er bestaan ook van die grote, bijvoorbeeld bij de 'La Place' (restaurant V&D). Voor mij geldt: hoe groter hoe beter! Ik vergat alleen bij het maken van de deegbolletjes dat ze in de oven ook nog groeien... Dus ze het zijn mega chocolate chip cookies geworden!
Dit is het recept:
Ingrediƫnten
- 250 gr bloem
- 1/2 tl baksoda (soda
bicarbonaat) (deleukstetaartenshop.nl heeft dit)
- 1/2 tl zout
- 170 gr ongezouten boter,
gesmolten
- 200 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr suiker
- 1 el vanille-extract
- 1 ei
- 1 eidooier
- 325 gr chocolate chips (of fijngehakte
pure chocolade
Verwarm de oven voor op 170 graden
Celsius/Gasovenstand 3. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
Zeef de bloem, baksoda en zout boven een
kom een roer door elkaar. Zet weg.
Roer de gesmolten boter, bruine suiker
en suiker in een middelgrote kom goed door elkaar. Klop het vanille-extract, ei
en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en
roer goed door elkaar. Roer de stukjes chocola erdoor met een pollepel. Schep
hoopjes deeg op de bakplaat (gebruik voor ieder koekje ongeveer 4 el deeg) op
ongeveer 8 cm afstand.
Bak de koekjes 15-17 minuten in de
voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn. Laat ze een paar
minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat
afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten