zondag 1 april 2012

Kadootje...

Na de geboortecupcakes ben ik nog maar even doorgegaan met bakken. Ik heb mini cupcakes gemaakt. Die zijn zo schattig en snel af. Je hebt maar weinig bakmix nodig en ze zijn ook heel snel gedecoreerd, vooral als je met glazuur werkt. Een schepje daarvan en een fondantbloemetje (met de handige mal die ik heb).

In de Jumbo kwam ik gekleurde balletjes tegen en die maken het helemaal af! Ze zijn zeker nieuw, tot voor kort stonden er in het schap alleen zilverkleurige balletjes.

 Ik heb ze gemaakt als kadootje voor vrienden die gisteren de sleutel kregen van hun nieuwe huis. Ze vielen goed in de smaak, want na 1 dag waren ze alle 12 op!


4 opmerkingen:

 1. mini-cupcakes zijn ook leuk als kraam-cakejes in plaats van beschuit. hoe krijg je op die vorige post die muisjes zo mooi op de rand? strooien of dippen????? en wat als ondergrond voor de muisjes? ben al aan het nadenken voor augustus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, klopt! Dat is net wat kleiner dan de gewone maat, en superleuk! Je doet het zo: vul de cupcakepapiertjes met niet teveel beslag, dan blijven ze iets onder de rand. Besmeer de cc met glazuur en steek een rondje uit fondant of marsepein. Plak dat op de glazuur en dip vervolgens in muisjes. Veeg de muisjes die over het randje hangen weg. Succes! Heb je ze voor jezelf nodig of voor een ander?

  Groetjes,

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, voor mezelf... moet alleen nog even afwachten of we aan de blauwe of roze muisjes moeten. Persoonlijk vind ik blauw glazuur nooit zo lekker eruitzien, maar goed...

   Verwijderen
 3. Lekker waren ze zeker, nog bedankt voor het heeerlijke kado!!!
  Zo mag je vaker langskomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen