zaterdag 7 april 2012

Hello Kitty taart

Na alle cupcakes van de week (125 stuks!), heb ik vandaag een taart gemaakt. Hoewel, vandaag... de voorbereidingen had ik dinsdagmorgen en vrijdagavond al gedaan. Want met een kleine meid in huis, moet je niets op het laatste moment aan laten komen, dat heb ik inmiddels al wel geleerd ha ha!

Het moest een Hello Kitty taart worden voor een meisje van 1 jaar. In de kleur roze natuurlijk en verder mocht ik het zelf weten.

Dinsdagmorgen had ik het puzzelplaatje al gemaakt. Je snijdt alle delen van het figuurtje uit fondant en dat plak je dan op de taart. De onderdelen verbindt je door middel van een zwart lijntje met elkaar. Zo wordt het echt een geheel.

Vrijdagavond had ik de biscuit al gebakken en de botercrème gedraaid en ook de marsepein vast roze gekleurd. Dus ik kon vanmorgen direct beginnen met het vullen en bekleden. Dat ging vlot (ook al was het inmiddels ruim een half jaar geleden dat ik een taartje gemaakt had). De taart is gevuld met 1 laag jam/botercrème en 1 laag aardbeien slagroombavaroise.

Het puzzelplaatje had ik luchtdicht verpakt, zodat het nog zacht en buigbaar was. Het plakken van de delen en het maken van het zwarte lijntje ging ook snel. De naam van het meisje moest er op en '1 jaar'. De balletjesrand en de hartjes maakten het geheel af, ik ben tevreden!

Zo is tie geworden:Taarten met een puzzelplaatje zijn vanaf nu ook te bestellen via mijn website. Ik reken geen meerprijs voor een puzzelplaatje (ook al kost het veel meer tijd...).

3 opmerkingen:

  1. Mooi Ellen, wat een werk is dat zeg! En roze is altijd goed he, voor een meid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Marieke! Dank je wel voor je complimentje! Ik wist niet dat jij ook blogde, ik ben je gelijk gaan volgen... Leuk, die hartjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, dank je ;-), ik blog sinds een paar maanden. Ik keek weer eens op je website en zag jouw blog. Leuk hoor, je houdt het goed bij. (en wat krijg ik trek als ik je berichten lees...)

    BeantwoordenVerwijderen