zaterdag 7 januari 2012

Mini taartje in DUPLO kleuren

Eindelijk weer eens een taartje om te posten! Maar tis gelijk ook even de laatste... Met nog 4 weekjes te gaan tot de uitgerekende datum, merk ik dat een taartje me wel heel veel energie kost. Het beslag moet gedraaid worden, het biscuit gebakken en de vulling gemaakt. En dan begint het kleuren van de marsepein (altijd een zwaar klusje), het uitrollen ervan met een rolstok. Het taartje moet bekleed worden en dan komt de decoratie nog.

Normaal deed ik dit alles in 2,5 uur! Nu kost het me bijna een hele dag en ik ben versleten. En dan moet de plakkerige keuken nog gedaan worden... Voorlopig maar even niet meer...!

Dit taartje is een uitprobeersel en cadeautje tegelijk. Ik had een tijd geleden bij mijn bestelling ook gelijk een nieuwe bakvorm meebesteld, namelijk eentje met een diameter van 10 centimeter. Dat is enorm klein! Een tweepersoons taartje eigenlijk. Erg schattig, maar ook gelijk erg lastig. Want hoe kleiner de taart, hoe lastiger om de marsepein er glad en strak om heen te krijgen. Je moet namelijk heel veel vouwen in de marsepein wegstrijken. Dit is 'm geworden:

Ik geef 'm aan mijn zusje en zwager. Hun zoontje is vandaag 1 jaar geworden! Ik heb 'm gemaakt in DUPLO kleuren, want dat krijgt hij van veel mensen voor zijn verjaardag. Ik heb twee duploblokjes proberen te boetseren en dat ging aardig (tis ook niet zo'n lastige vorm...) en met een uitsteker een rode 1 uitgestoken. Daarna heb ik met een mal nog de letters van zijn naam gemaakt. Samen met 2 parelranden, is tie voor mij af! Het viel niet mee, het bekleden, maar ik ben aardig tevreden...

Ik hoop nog wel minimaal 1x cupcakes te bakken, maar die ga ik hier niet laten zien! Want dat zijn de geboortecupcakes. Ongeveer 2 weken voor de uitgerekende datum ga ik die bakken en in de vriezer stoppen. Je houdt ze zo ongeveer een maand goed, dus dat zou moeten gaan. Ik wil er zeker 60 maken, dat moet voorlopig genoeg zijn. Ik heb me na vandaag wel voorgenomen omdat niet in 1 dag te doen, want dan kan ik daarna wel een week in bed gaan liggen ha ha!

1 opmerking:

  1. Erg leuk taartje geworden el, ben benieuw of t ie net zo lekker was als hij er uit zag!
    Ma.

    BeantwoordenVerwijderen