maandag 9 januari 2012

Lampenkappen pimpen...!

Ja ja, dat is weer eens heel iets anders! Ik dacht: na al die cupcakes en taartjes moet ik toch maar weer eens met iets originelers komen...

Voor de babykamer kon ik maar geen leuke, goede lamp vinden die ook nog eens normaal geprijsd is. Er zijn heel veel plafonnieres te vinden, maar die vind ik vreselijk. En verder zijn alle hanglampen met kap te laag voor ons! Dus zijn we maar zelf aan de knutsel gegaan!

Bij de Ikea heb ik deze saaie, witte kap gekocht en een zilverkleurig 'ophangset':

En bij de Kwantum 2 zilverkleurige lampenpoten en twee witte ovalen lampenkappen. Via internet had ik diverse witte, katoenen kantjes besteld (op de markt is het ook te vinden). Samen met de verf die we gebruikt hebben voor het glasvliesbehang in de babykamer, een roller en textiellijm was het materiaal compleet!
 

De kappen heb ik geverfd met 'Painting the past' krijtverf in de kleur 'Hampton grey'. Dat is deze kleur:


Toen zagen ze er zo uit:En vervolgens heb ik het wit katoenen kant op de onderkant en de bovenkant van de kappen geplakt. Onder een brede rand en boven een smalle rand. En klaar zijn de lampen voor de babykamer! Ik vind ze super en als je de prijs vergelijkt met dit soort lampen in winkels, ben je altijd goedkoper uit!Ik ben helemaal enthousiast! Er volgt er vast nog wel meer, want in mijn hobbykamer hangt ook nog steeds alleen een kaal 'peertje'...

1 opmerking:

 1. Dag Ellen,

  Zou je mij zo spoedig mogelijk willen mailen op redactie at watisdetrend punt nl (uitgeschreven i.v.m. mogelijke spam) Ik ben tekstschrijfster en ik zou jouw blog graag terug laten komen in een magazine van een klant van mij. Ik kan alleen nergens je mailadres vinden.

  Ik hoor graag van je!

  Groet,

  L.H. Bonsink

  BeantwoordenVerwijderen