dinsdag 3 december 2013

Grote bokkepoten + recept

Vanavond plaats ik weer een receptje. Deze keer van de allerlekkerste koeken ter wereld (vind ik dan...) en dat zijn bokkepootjes! Niet van die kleine 1-haps dingetjes, maar van die heerlijke grote van de bakker. Het recept komt weer uit het boek 'Rudolphs Bakery'. Ik maak wel een hoop reclame voor dat boek zo ;-)


Bokkepootjes

Ingrediënten
Biscuit:
220 gram eiwit
225 gram suiker
mespuntje zout
175 gram amandelpoeder
75 gram poedersuiker
1 vanillestokje
40 gram bloem
3 eetlepels geschaafde amandelen

Banketbakkersroom:
In het boek staat een uitgebreide beschrijving van het maken van banketbakkersroom. Ik gebruik eigenlijk altijd de zakjes van dr. Oetker of van Funcakes. Daar hoeft alleen maar water bij. Je hebt 250 gram banketbakkersroom nodig voor het maken van de vulling.

Botercrème:
250 gram roomboter (kamertemperatuur)
60 gram poedersuiker
250 gram banketbakkersroom (zie hierboven)

Garnering:
300 gram pure chocola (ik had best wat over)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpoeder.

Biscuit:
Klop met een mixer de eiwitten, de suikre en het zout tot stijve pieken. Meng de amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng dit door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het geklopte eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit korte banen van ongeveer 10 cm op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Bak de bokkepoten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen.

Vulling:
Klop in een kom de zachte roomboter met de poedersuiker luchtig en meng met de banketbakkersroom. Schep de crème in een spuitzak. Spuit bij de helft van de koekjes op de platte kant wat vulling en druk er voorzichtig een ander koekje tegenaan.

Garnering:
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Dompel de uiteindes van de bokkepootjes in de chocolade en laat afkoelen (in de koelkast).


Het is wat werk, maar dan heb je ook echt wat moois en lekkers! Ook erg geschikt in plaats van gebak op bijvoorbeeld een verjaardag. Wij vonden ze erg lekker en ik ga ze zeker nog eens maken. Ze smaken gewoon echt lekkerder dan de supermarktpootjes...


Bakse en eet smakelijk!

Ik ben druk bezig met het naaien van een schattig grijs jurkje voor Julia...

3 opmerkingen:

  1. Hi!
    I am looking for food blogs online and I found you :). I wonder if you would like to take a look at our page Volrecepten.nl. If you liked it, you are very welcome to join us and make your recipes available to a greater number of people.
    I hope to ear from you soon!
    Regards

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, wat zien ze er mooi uit! 'k Heb ze ook wel eens gebakken, veel lekkerder hé, dan de bokkepootjes uit de supermarkt :-)
    'k Heb even een linkje naar jouw blog gemaakt met jouw stukje over de broodbakworkshop. Ik hoop dat je het niet erg vindt?
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. net gemaakt super recept ga ik zeker nog eens maken :p

    BeantwoordenVerwijderen