woensdag 27 november 2013

Broodbakworkshop!

Gisteravond ben ik samen met mijn moeder en zus(je) op pad geweest. Al een tijd geleden had mijn moeder gevraagd of we het leuk zouden vinden om mee te gaan naar een broodbakworkshop. Natuurlijk hadden we daar zin in!

En nu was het zo ver. Na een dagje voor de klas, moest ik snel naar huis om te koken, want om 19:00 moesten we er zijn. De workshop werd gegeven in Pernis en er is plaats voor 3 personen tegelijk. Helaas was er enorme file op de weg en waren we er pas om half 8. Maar dat was gelukkig niet erg.

We startten met het maken van een bruin brood met poolish en zaden. Daarna gingen we aan de slag met witte knoopbroodjes. We leerden hoe je precies kunt zien of het deeg goed genoeg gekneed is, of het deeg al voldoende gerezen is enz.

 
 
Tijdens het rijzen, kregen we heel veel nuttige informatie over (de bestanddelen van) brood, over de soorten brood, het gebruik van rijsmandjes enzovoorts. Ook maakten we alledrie nog een snelle boterkoek, voor thuis. Het grote brood moest namelijk 1 uur rijzen en daarna nog eens 40 minuten in de oven.

Al met al een gezellige, leerzame workshop (voor een mooie prijs). Echt een aanrader voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met broodbakken. Tijdens dit gezellige avondje leer je veel over brood zelf, oefen je met alle stappen (bijv. doorslaan, vormen, insnijden) en ga je met een prachtig brood, 8 witte knoopbroodjes en een boterkoek naar huis.

Bang om informatie te vergeten? Je krijgt ook nog een duidelijke reader mee naar huis, waar alles instaat, inclusief 5 recepten. Wij hebben direct het nodige aangeschaft: bloem, meel, gist, bakkerszout en een rijsmandje. En nu zelf aan de slag (dat moet met de reader erbij vast wel lukken!)Wil je meer weten? Klik hier, dan ga je direct naar haar blog.
 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk berichtje, hier en op facebook, "bloos"! 'k Vond het ook erg gezellig dat jullie er waren! En nu lekker aan de bak ;-)

    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen