dinsdag 26 november 2013

Citroentulbandjes met aardbeienmascarpone + recept!

Weer een receptje! Ik heb deze heerlijke tulbandjes vorige week gemaakt, toen er visite kwam. Het recept komt uit het tijdschrift 'Sweet Bakery'. Dat is gewoon te koop in de Bruna en supermarkt. Ik vind het altijd een erg leuk blad, met verrassende recepten. Het originele recept was met kersenmascarpone, maar wij houden hier niet zo van kersen.


De foto is erg overbelicht. Ik wilde snel snel in de keuken nog een fotootje maken, voordat ze op waren, maar dat komt de kwaliteit niet bepaald ten goede ;-)

Ingrediënten:

200 gram boter en een beetje extra
200 gram bloem en een beetje extra
1 citroen
100 gram suiker
zout
3 eieren
50 gram maizena
3 tl bakpoeder
3 el melk
250 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram mascarpone
30 gram aardbeienjam

Bereidingswijze:

Tulbandjes
Vet de holtes van een tulbandbakblik (6 holtes à 200 ml inhoud) in met een beetje boter en bestuif met een beetje bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch 175 gr, hetelucht 150 gr, gas, stand 2).

Was voor het deeg de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de helft van de schil eraf. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meet 3 eetlepels van het citroensap af.

Klop 200 gram boter, de suiker, een snufje zout en de geraspte citroenschil met een mixer romig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Meng 225 gram bloem met de maizena en het bakpoeder. Klop het bloemmengsel met de melk door het eimengsel en roer tot slot 1 el citroensap er doorheen.

Verdeel het deeg over de holtes in het bakblik. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven. Neem het bakblik uit oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Stort de tulbandjes voorzichtig uit het bakblik en laat verder afkoelen.

Glazuur
Roer de poedersuiker, 3 à 4 el water en 2 el citroensap glad. Zorg ervoor dat het glazuur niet te dun is, anders loopt het glazuur te snel van de tulbandjes. Bestrijk de tulbandjes met het glazuur. Laat het geheel ca. 1 uur staan.

Aardbeienmascarpone
Roer de vanillesuiker door de mascarpone. Spatel de aardbeienjam er losjes doorheen. Verdeel de aardbeienmascarpone kort voor het serveren over de gaten in de tulbandjes.

Heb je geen tulbandjesvorm? Het kan natuurlijk ook met een grote tulbandvorm. Alleen zou ik dan de aardbeienmascarpone op de porties tulband scheppen i.p.v. in het gat. Het lijkt me dan moeilijk snijden/verdelen.

Succes en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten