woensdag 27 februari 2013

Idee 3: zelf ijs maken

Ik ben braaf even achter m'n laptopje gekropen, om het recept van vandaag wel écht vandaag te posten! Het receptje van maandag was een simpel receptje, dat van gisteren iets bewerkelijker en vandaag weer een makkelijke, om en om! Het is een simpel recept voor ijs. Je kunt dat op heel veel manieren maken, maar dit is een heeeeele simpele.

Een aantal weken geleden kocht ik namelijk een pakje Tover-ijs van Van Gilse.


Ik zag het in de supermarkt en besloot dat ik dat een keertje wilde uitproberen. Je kunt alle smaken ijs maken, op een hele simpele en snelle manier (als je de 8 uur invriezen niet mee telt haha).

Recept (aardbeien) ijs

Nodig:
1 pakje Tover-ijs van Van Gilse
350 ml melk
1 doosje vol aardbeien (van AH), ontdooid
Blender/staafmixer
Flinke bak met deksel


Giet de melk in een kom en voeg al mixend het pakje Tover-ijs toe. Doe hier 1 minuut over (dus beetje bij beetje). Mix vervolgens het mengsel 2 minuten op de hoogste stand. Het wordt romig en neemt toe in volume.

Doe de aardbeien in de blender en pureer ze. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer.

Oeps........kommetje geleegd en nog geen foto....

Giet de aardbeienmoes bij het mengsel in de kom en mix nog even door, zodat het goed gemengd is.


Schep vervolgens alles in de bak en zet minimaal 8 uur in de vriezer.


Eetse!

....................Ik mag om 24:00 proeven, 'k zou er haast even voor opblijven, want ik heb net al eventjes een likje genomen, heeeeeeeeeeeeerlijk!  ;-)....................

1 opmerking:

  1. Hoi Ellen, met veel plezier lees ik je blog met heerlijke taarten en recepten. Ik heb de cornflake rotsjes vandaag ook gemaakt en erover geschreven op mijn blog. In mijn planning staat nu ook dit ijs en het kaas-ui brood. Dus voor mij ben je een inspiratie aan heerlijke simpele recepten. dank je wel. lieve groetjes kathy

    BeantwoordenVerwijderen