vrijdag 1 maart 2013

Idee 5: kip met boursin in bladerdeeg

Het is nog niet zo makkelijk om elke dag een receptje te verzinnen/vinden, daar kwam ik wel achter afgelopen week. Het moet niet elke dag een makkelijk recept zijn, maar ook niet steeds een moeilijke. Niet al teveel vreemde ingrediƫnten hebben en te maken zijn, met gewone keukenspullen. Het moet een beetje gevarieerd zijn (niet elke dag chocola, al is dat geen probleem hier) en leuk en lekker voor iedereen...

Ik vond het wel erg leuk om te doen! Ik denk dat ik het nog een keer ga doen. Niet volgende week, maar een ander keertje. Ook zat ik te bedenken dat het misschien leuk is om een keer 5 dagen lang elke dag een leuk knutsel/freubelideetje te plaatsen. Plannen genoeg dus....

Vandaag dus het laatste recept. Na de redelijk bewerkelijke taart van gisteren, vandaag weer een makkelijke. Misschien ook geschikt voor kinderen. Ik twijfel een beetje, want met rauwe kip moet je heel voorzichtig zijn en schoon werken.

Recept kip met boursin in bladerdeeg

Nodig:
2 (kleine) kipfilets
5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 doosje boursin 'Ail and fines herbes' (knoflook en fijne kruiden) van 80 gram
5 plakjes kaas
Bakpapier
Bakplaat
Eventueel keukenschaar

 
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd/knip de kipfilets in kleine blokjes, van zo'n cm.


Wist je dat? Dat je kip heel makkelijk kunt knippen? Veeeeel makkelijker dan snijden en altijd perfecte blokjes of stukjes! Na gebruik gaat de schaar bij mij altijd de vaatwasser in, ideaal. Verdeel
deze blokjes over de helft van de plakjes bladerdeeg.


Verdeel de boursin in 5 gelijke stukjes en verkruimel elk stukje over een hoopje kip.


Vouw het bladerdeeg dubbel en druk goed vast. Duw met een vork de randen nog eens extra goed dicht. (De boursin smelt en lekt er anders uit, dat gebeurde bij mij toch ook nog een beetje.)


Leg op elk een plakje kaas.


Leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten af.


Heerlijk bij het avondeten of als broodje bij de lunch of zomaar tussendoor....;-). Ik kan het weten, want een kwartier na het bakken, had ik er al eentje op, heerlijk warm, hmm!

Ook erg leuk als borrelhapjes. Maak dan kleinere pakketjes, door de bladerdeegplakjes te halveren of zelfs in vieren te verdelen.


Succes en eet smakelijk weer!

2 opmerkingen:

  1. Mjammie, ga ik zeker eens uitproberen...ik denk morgen al ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er smakelijk uit.
    Snel komt het ook uit mijn oven!!!!

    Ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje zou willen nemen op mijn weblog en volger wil worden.
    Groetjes,
    Nelleke
    http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/


    BeantwoordenVerwijderen