vrijdag 10 augustus 2012

Opnieuw een poging!

Mijn eerste taartje, overgoten met ganache (zie hier) was heerlijk, maar nou niet bepaald mooi! Dus hebben we nog maar eens een poging gewaagd....

Frank heeft weer een baan en dat was wel een taartje waard. Dus ik kon heerlijk weer de keuken in. Deze keer dus weer een taartje met witte chocolade ganache, maar met een nieuwe vulling: frambozen slagroom bavaroise met echte frambozen! En het 'deegmengsel' heb ik gekleurd met een drupje kleurstof, om te kijken of dat kan.

Dit taartje is een heel stuk beter gelukt! Ik had gehoopt dat de zijkanten helemaal glad zouden zijn, maar dat is niet zo. Terwijl hij toch strak was voor dat de ganache erover heen ging:


Ik heb maar eens gegoogled om te kijken of andere mensen dat wel voor elkaar krijgen, maar ik zie geen enorm strakke taarten met ganache. Waarschijnlijk is dat gewoon niet mogelijk.

Zo zag het taartje eruit:


En..............zo toen 'ie aangesneden was:


Ziet het er niet fantastisch uit! En hij was toch lekker, fantastisch! Met 4 volwassenen en 1 kind hebben we 'm bij de koffie heeeeeeeeeeelemaal opgegeten!!!

En nu ga ik weer de keuken in, omdat we morgen bij de schoonfamilie ook taart gaan eten! Dus dat wordt een stapeltaart.... Volgende bericht gaat daar over!

3 opmerkingen:

  1. Ja, en zo lekker als tie er uit ziet, was tie ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als je m strak wilt krijgen met genache kan je hem t beste of helemaal afstrijken en er dan een heel dun laagje marsepein of fondant overheen doen en daar over de ganache

    BeantwoordenVerwijderen