donderdag 4 april 2013

Maaksels van de laatste daagjes

De laatste dagen bedenk ik me wel 10x per dag dat ik hoognodig weer wat moet schrijven op mijn blog, want het is alweer té lang geleden! De reden? Ik heb het druk! (sommige van jullie zeggen nu vast: "wanneer niet?" haha)

De ene keer is het drukker dan de andere keer, meestal bouwt het zich langzaam op en als het dan topdruk is, denk ik wel eens bij mezelf: pfoe, de volgende keer neem ik niet zoveel opdrachten aan, zo dicht bij elkaar. Zó druk is het nog niet gelukkig, maar het is dicht in de buurt ;-) Gelukkig heb ik voor volgende week alleen een nalevering cupcakes staan en 2 kettinkjes, dus dan kan ik weer op normaal tempo lopen, poetsen en bakken....

Maar goed, even terugkomend op de afgelopen anderhalve week, toen heb ik veel gedaan! Op de 27e had ik een workshop sieraden maken, als kinderfeestje (dametjes van groep 8). 13 kettingen werden gemaakt, dus dat was pittig in m'n uppie, maar wel leuk. Op het moment heb ik meer taartopdrachten, dus dan is dat een leuke afwisseling.

Vervolgens had ik voor de 30e een bestelling van een vierkante taart staan, in het thema 'Nijntje'. Voor Lucas, die 1 jaar werd. Ik heb de taart lekker strak gehouden en Nijntje er op gepuzzeld. Zo was tie:


's Middags gingen we zelf op kraamvisite. Ik had voor de inmiddels 7 weken 'oude' Bram een sweatvestje met zijn naam gemaakt.


En voor grote zus een mooie haarspeld meegenomen (uit de grote voorraad).

Verder komt er een bruiloft aan (van zwager en as. schoonzus) en de 'hele' familie besteld sieraden. Dus heb ik ook nog 4 kettingen en 2 armbandjes gemaakt (geen fotootje geschoten).

Op tweede paasdag zouden mijn ouders, zus, zwager en kleine neefje komen eten. Daar ben ik ook wel even zoet meegeweest. Want alles kant en klaar kopen in de supermarkt, dat is niet echt mijn ding, ik maak het liever zelf haha. Dus tussen alle dingen door, heb ik daar ook nog plannetjes voor gemaakt en boodschappen gedaan. Het was uiteindelijk een heel buffet geworden, waar iedereen lekker van kon pakken.


De dingen die ik zelf had gemaakt, zijn:
Kip met Bressot in bladerdeeg (recept hier)
Zalm met Bressot in bladerdeeg (zelfde recept, alleen kip vervangen door kleine stukjes zalm)
Quiche (hartige taart met bosui, ham, spek enz, recept volgt)
Bladerdeegbakjes met ham, kip, gerookt spek en een heel ei erop, recept volgt!)
Aardbeienbavarois
Verse fruitsalade
Versgeperste sinaasappelsap (2 liter, jaja)


Ik heb net een grote bestelling (mini-)cupcakes weggebracht (op de foto zie je maar een deel...).


De foto van de gedecoreerde cupcakes plaats ik morgen, want dan zijn ze opgegeten ;-)

Groetjes,

EllenGeen opmerkingen:

Een reactie posten