dinsdag 26 juni 2012

8 kilo botercrème en andere zaken...

Het is wat stil op mijn blog, maar in mijn huis niet hoor! De laatste dagen van groep 8 zijn weer aangebroken, dus daar moet het één en ander nog voor gedaan worden en de maand juni is de personeelsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en kinderfeestjes maand! Dan heb ik altijd de meeste workshops.

Dus we zijn weer druk bezig met het aanvullen van de kralenbakken, het bakken van taarten, het draaien van botercrème enzovoorts.

Gisteren heb ik 8 kilo meringue botercrème gemaakt. De mixer draaide overuren! Maar het is gelukt: 4 grote bakken vol lichtroze botercrème staan klaar voor een workshop. Het ziet er heerlijk uit, vind ik!


Verder kwamen er weer wat ketting bestellingen binnen en ook wat nieuwe materialen. Een aantal camees uit Engeland en Amerika, echt mijn favoriete sieraad-onderdelen op dit moment. Niet iedereen houdt ervan, maar ikke wel! Bijvoorbeeld deze:
Morgen verwacht ik wat kastjes voor de camees, dus dan kan ik weer wat kettingen maken. In mijn webshop kun je vanaf volgende week een aantal camees voortaan ook los kopen. Want misschien heb je zelf wel leuke ideetjes ermee. Ze zijn namelijk niet alleen geschikt voor sieraden, maar ook voor op kaartjes, doosjes en in je interieur. Verder komen er volgende week ook twee pakketjes haarspeld onderdeeltjes binnen uit Amerika. Dus we zijn zoet.

In de zomervakantie heb ik meestal geen workshops, dus dan heb ik tijd voor andere dingen. Bovenaan m'n lijstje staat: weer eens flink de soplap door het huis en daarna een jurkje naaien voor Julia! Ik heb nog hele leuke stofjes liggen: wit met grote grijze stippen, wit met kleine grijze stipjes en wit met blauwe stipjes (volgens mij ben ik stip-verslaafd), een mooie blauwe stof en een zandkleurig stofje. Al met al genoeg om wat leuks van te maken. En dan heb ik het nog niet eens over de stofjes die voor mezelf bedoeld zijn: een crème kantstof, een knalroze tricot, een wollig grijs stofje...............enzovoorts! Nu maar hopen dat m'n zomervakantie lang genoeg is om wat te naaien ;-)


2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er grappig uit, die botercreme op de foto. Ik ga in de vakantie (ik werk ook als leerkracht net als jij) ook eens aan de taartenbakkerij met marsepeine figuren. Die camees vind ik mooi; vroeg me af wat voor'n materiaal het is. groetjes kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, en tis echt megaveel, 8 kilo! 4 hele grote tupperwaredozen vol! Succes hoor met bakken, we zien wel een fotootje verschijnen op je blog :-). Dat is het lekkere van het onderwijs hè, dan kom je daar aan toe!

    De camees werden vroeger gemaakt van hoorn en been, maar nu zijn ze meestal van resin (speciaal soort kunststof).

    BeantwoordenVerwijderen