vrijdag 21 juni 2013

Bruidstaart!!!

Een week of 3/4 geleden had ik een bruidsproeverij. Op die avond proefden we taart en maakten we een schets voor de bruidstaart. De afgelopen 2 dagen ben ik bezig geweest met deze taart. Maar wat een vervelend weertje zeg, voor het werken met marsepein en bavaroisvullingen. Het smolt onder je handen weg!!!

Gelukkig is het wel gelukt. Het bruidspaar wilde 4 witte taarten (10-15-20-25 cm) en deze moesten gedecoreerd worden met parelslingers en roosjes in fuchsia en roze. We hadden de taart volledig besproken, dus ik hoefde 'alleen maar' de schets te volgen.

Laag 1, 10 cm: een boeketje roosjes, een ruitpatroon aan de zijkant, met zilveren pareltjes en rolroosjes erboven.
Laag 2, 15 cm: pareldraperieën en rolroosjes.
Laag 3, 20 cm: een ruitpatroon, zilveren pareltjes en rolroosjes.
Laag 4, 25 cm: pareldraperieën en rolroosjes.

En om elke taart een parelrand van roze marsepein. De taarten waren gevuld met mango/abrikoos bavarois, abrikozenjam en Zwitserse room.


Ik hoop dat hij in de smaak is gevallen. Dat heb ik nog niet gehoord, want hij is vanmiddag aangesneden. Maar ik kon niet wachten met het plaatsen van de foto, want ik was er zelf erg blij mee...

dinsdag 18 juni 2013

Boerderijtaart met boetseersels!

En na deze twee taarten, moest er nog een moeilijk taartje gemaakt worden: een boerderijtaart met diverse boetseersels. Daar zag ik wel een beetje tegenop, eerlijk gezegd. Ik waag me er meestal niet aan, want het is erg veel werk en ik vind het ook lastig. Of misschien ben ik hierin te perfectionistisch. Ik ben niet snel tevreden ergens over...

De hooibalen, riek, varkentjes, melkemmer, klompen en sla zijn van mijn hand. Het schattige koetje is gemaakt door mijn vriendin die ook taarten maakt en een avondje bij me was. Ik heb dus lekker mee kunnen kijken en wil het de volgende keer zelf proberen. Goed kijken naar een voorbeeld (internet) scheelt al een hele hoop!






Het was erg leuk om te doen (ondanks dat het de 3e taart in 2 dagen was)!

maandag 17 juni 2013

Zebrataart

De tweede taart is in de kleuren zwart, wit en roze. Bovenop een zebraprintje en aan de zijkanten een hardroze band. Daartussen heb ik een parelrandje gemaakt. Het staat leuk en werkt gelijk het snijrandje van de roze band weg.


Het is zo een hippe meidentaart geworden! Gevuld met aardbeienbavarois, aardbeienjam en meringue botercrème.

En ik maakte ook een doosje truffels...

zaterdag 15 juni 2013

Grote ganachetaart

Een tijdje geleden had een klant een grote bestelling gedaan: 3 taarten en een doosje truffels binnen 2 dagen! En daar mocht ik deze week voor aan de slag.

De eerste taart die ik mocht leveren, was een 30 cm doorsnee taart. En dan niet zomaar eentje, nee het moest een ganachetaart worden. Je bakt dan een 'normale' biscuit, vult deze met vulling en overgiet deze met ganache.

Deze taart was extra luxe. Hij was gevuld met 2 lagen frambozen bavarois, met daarbij 2 doosjes verse frambozen. De witte ganache was aan de zijkant niet heel strak opgedroogd en dat heb ik mooi weggewerkt door er chocoladestaafjes tegenaan te 'plakken'. Dat maakt 'm nog luxer en lekkerder...


Deze taart is erg lekker, maar ook erg machtig! Je kunt er dus heeeeel veel stukjes uithalen.
 
En als extra verrassing...........
 
 
Was dit de kleur van de biscuit!

dinsdag 11 juni 2013

Bumba taart

Er zijn deze maand al heel wat baksels door mijn handen gegaan en het is nog niet voorbij! Vorige week vrijdag en zaterdag mocht ik ook nog een Bumbataart maken voor een meisje. Het is een 25 cm doorsnee taart, gevuld met frambozen bavarois, jam en botercrème.



Bovenop een puzzelplaatje van Bumba en natuurlijk de naam van het meisje.
 
 
Weer een tevreden klant...
 

vrijdag 7 juni 2013

Bruidsarmband en bruidscupcakes

Twee bestellingen voor 2 verschillende bruiloften! Wat een trouwerijen deze maand zeg! Want voor diverse andere mensen moest ik sieradensets maken en allemaal voor bruiloften! Daar heb ik helaas geen foto's van gemaakt. Een set van witte parels en strass, een groene ketting met witte roos, een set in meerdere kleuren.

De armband voor een bruidje moest ik maken volgens hele precieze aanwijzingen. Ze had namelijk zo'n model in de bruidszaak gepast, maar 'm niet gekocht, want hij kostte daar bijna 100,- !!! Wat een geld voor een armband zeg...De materialen die ik gebruik zijn waarschijnlijk van dezelfde kwaliteit. Ik gebruik namelijk soms Swarovksi en meestal kralen die qua kwaliteit van hetzelfde niveau zijn (vooral de facetkralen) en alleen het naampje Swarovski niet dragen.


 
Voor een andere bruiloft had ik een bestelling van 80 cupcakes. Wensen: met lichtroze toef, een wit roosje en een lichtgroen blaadje. Oké, doen we!
 



Schattig toch? Weer eens wat anders dan bloemetjes en een logo!

dinsdag 4 juni 2013

Bruidsproeverij

Gisteren ben ik bezig geweest met het maken van taartjes voor een bruidsproeverij. Een (voor mij onbekend) bruidspaar kwam proeven en tegelijkertijd hun wensen doorgeven.

Ik had 3 taartjes gemaakt met de volgende vullingen:

Frambozenbavarois, aardbeienjam en Zwitserse room,
Citroenbavarois, lemoncurd en Zwitserse room,
Mango/abrikoosbavarois, abrikozenjam en meringuebotercrème.

Alledrie in het wit met roze.


En met een doorsnee van 10 cm erg schattig op een kleine zilveren taartstandaard!

maandag 3 juni 2013

Uitprobeerseltje/bedankje...

Al een tijdje wilde ik buren uit de straat bedanken. Ze wonen twee huizen verder en pakken bijna altijd mijn pakjes aan. En geloof me, dat zijn er aardig wat! Er komen hier kilo's marsepein, kilo's cupcake- of biscuitmix, diverse cupcakepapiertjes, kralen, haarspeldjes en hoesjes enzovoorts binnen. En heel vaak precies als ik werk. De 'pakketmannen' weten inmiddels dat ik het fijn vind als het bij 1 van de buren bezorgd wordt...dus dat doen ze trouw.

Na de grote cupcakebestelling (Pronto) had ik nog wat vanillecrème (voor de toef) over. En ik moest nog uitproberen of die crème lichtroze gekleurd kon worden. Dus dat kwam goed uit. Het resultaat van dat uitproberen kon mooi als bedankje naar de buren. 2 vliegen in 1 klap...

De toeven werden alleen niet LICHTroze, ik was een beetje te scheutig met de kleurstof (die heeeel erg geconcentreerd is). Maar goed, dat wist ik dan gelijk voor de volgende keer.


Het resultaat is simpel maar wel leuk en lekker! En de hoesjes vind ik fantastisch. Die had ik meegenomen uit België...

zaterdag 1 juni 2013

166 cupcakes en een woonfair

Helaas loop ik weer achter....met het plaatsen van berichtjes hier. heel wat daagjes geleden plaatste ik foto's van de taart voor mijn moeder. In die dagen is weer veel gebeurd. Hou je vast, daar komen de foto's en verhaaltjes!

Op 29 mei had de woonwinkel 'Pronto wonen' in Capelle een woonfair. Er waren voor die avond bijna 170 cupcakes met toef en logo besteld! De daagjes voor die woensdag was ik al weer druk bezig geweest met het bestellen van de logo's, het maken van de bloemetjes en het bakken van de cupcakes.

Op de woensdag zelf heb ik 's middags elke cupcake voorzien van een toef. Dat is flink doorwerken, want ik doe dat als Julia slaapt. In het meest gunstige geval heb ik dan 3 uur haha. Het waren er een hele hoop, de grootste bestelling cupcakes in 1 keer... Ik was helemaal vergeten om foto's te maken! Dat gebeurt me eigenlijk nooit! Dus heb ik maar foto's gemaakt toen ze bij de ingang van 'Pronto' stonden te pronken....

Normaal gesproken worden bestellingen opgehaald of breng ik ze weg en zie ik niet wat mensen er van vinden. Nu wel, want ik stond (samen met mijn moeder) ook op de woonfair. We stonden precies tegenover de ingang en zagen iedereen binnenkomen met een glaasje Prosecco en een cupcake! Dat was erg leuk om te zien, allemaal mensen die heerlijk in 'jouw' cupcakes happen ;-)

Ook kwam mijn bestelling van bol.com binnen. Ik had al een tijdje een aantal boeken op mijn verlanglijstje staan en die had ik nu maar eens aangeschaft:

 
Trendy taarten van Linda Lomelino,
Boutique baking van Peggy Porschen (ben ik 'fan' van),
Stof voor durf-het-zelvers, Griet de Smedt,
Allemaal rokjes van Mme Zsazsa
 
 
Echt prachtige boeken over bakken en kleding naaien (jaja, 2 heeeel verschillende hobby's). Ik ben er erg blij mee...