zaterdag 23 maart 2013

Stapeltaart voor een man

Zo...................daar ben ik weer eens! Ruim een week na mijn vorige bericht! Elke keer had ik geen tijd om wat te schrijven, maar nu ben ik er even voor gaan zitten. Er komen wat drukke weken aan, dus ik moet het goed bijhouden.

Na een weekje of 2 mocht ik afgelopen week weer een taart maken, of eigenlijk 2. Er was een stapel (20 cm en 25 cm) besteld voor een man. In de kleuren zwart en wit, met foto's erop en een geboetseerd fototoestel. Dat vond ik best spannend, want het moet wel een beetje lijken op het echte toestel! Maar het ging aardig. Met een afbeelding van het toestel (Nikon D600) megagroot op m'n laptop naast me, ging het beter dan ik verwachtte. De avond ervoor stond er dus een minifototoestel te wachten op een taart!

De volgende dag heb ik de taarten gemaakt en gedecoreerd met foto's en een logo op frosty sheets. De naam van de jarige erop en de leeftijd en een parelrandje erlangs. Lekker rustig gehouden dus. Het kleine beetje rood wat ik gebruikt heb, fleurt de boel een beetje op.

 
 
Verder had ik een bestelling van een 20-tal truffels. Ik wilde er gelijk wat meer maken voor onszelf, maar dat werden er wel heeeeeeeeel veel meer! Het zijn er nu ruim 100... Ik heb er 30 helemaal afgemaakt, de andere 70 liggen in de vriezer te wachten op een laagje chocolade en chocoladesnippers. Want als ik die allemaal ook gelijk van voorzie van zo'n lekker jasje, ben ik bang dat ze in een week op zijn gegeten ;-)
 
 
Ook heb ik nog zelf amandelspijs gemaakt en vervolgens amandelbroodjes. Dat was 's avonds en dan zijn foto's zo lelijk (kijk maar naar de foto van het doosje bonbons) en onscherp (de flits weerkaatst in ons glanzende stenen aanrecht). Volgende week maak ik ze nog een keertje en dan overdag. Het recept en de foto's volgen dus nog!
 
Er kwamen nog wat kralen binnen, een aantal nieuwe bestellingen (o.a. een Nijntje taart), nieuwe koffertjes, 5 kilo marsepein...enzovoorts! Dus lekker bezig hier! Ik wil alleen al wekenlang verder gaan met Julia d'r zomerjurkje. Dat is helaas nog steeds niet gelukt.........
 

dinsdag 12 maart 2013

Even wat rustiger...

Na de voorjaarsvakantieweek is het even rustig hier. Niet meer elke dag een berichtje of receptje, maar druk met andere dingen. Gesprekken op school (over de uitslag van de Cito), verjaardagen, het regelen van kleding voor de bruiloft van zwager en schoonzus, het plannen van de maand april (daarvoor heb ik weer wat taartopdrachten staan) en het maken van andere plannen.

Maar ik hobby nog wel hoor! Zo heb ik voor bij de kleding voor de bruiloft een supermooie ketting, armband en oorbellen gemaakt (vind ik zelf dan). En voor twee klanten een ketting. En ben ik bezig met haarbandjes en speldjes. Ook wil ik mijn 'stand' op verkopingen anders aan gaan kleden. Hipper en mooier, als dat lukt..............

Ook had ik een leuk, klein freubelideetje gezien op Pinterest: borduren op 'gaatjespapier'.


 
Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar dat komt nog wel. Misschien in een fotolijstje (de bovenste) of verwerken tot kaart (onderste). Als ik nu zo'n leuk memobord had, dat bekleed is met stof, dan kon 'ie daarop..... (weer een leuk ideetje haha....)
 
Oh ja, verder ben ik ook nog bezig geweest met het maken van setjes kindersieraden. Voor in de shop en voor de komende verkopingen. Hieronder zie je een aantal sets:
 




 



 
Dat was het weer!

maandag 4 maart 2013

Nieuwe haaraccessoires

De afgelopen week heb ik genoten van m'n vakantie. In huis heb ik heerlijk gepoetst, opgeruimd en uitgezocht. In de keuken lekkere dingen gebakken en 's avonds aan de tafel nog wat haarspeldjes en haarbandjes gemaakt.

Ze zijn weer te vinden in de shop. Hieronder een aantal voorbeeldjes:











En nu morgen weer voor de klas. Ook leuk!

vrijdag 1 maart 2013

Idee 5: kip met boursin in bladerdeeg

Het is nog niet zo makkelijk om elke dag een receptje te verzinnen/vinden, daar kwam ik wel achter afgelopen week. Het moet niet elke dag een makkelijk recept zijn, maar ook niet steeds een moeilijke. Niet al teveel vreemde ingrediƫnten hebben en te maken zijn, met gewone keukenspullen. Het moet een beetje gevarieerd zijn (niet elke dag chocola, al is dat geen probleem hier) en leuk en lekker voor iedereen...

Ik vond het wel erg leuk om te doen! Ik denk dat ik het nog een keer ga doen. Niet volgende week, maar een ander keertje. Ook zat ik te bedenken dat het misschien leuk is om een keer 5 dagen lang elke dag een leuk knutsel/freubelideetje te plaatsen. Plannen genoeg dus....

Vandaag dus het laatste recept. Na de redelijk bewerkelijke taart van gisteren, vandaag weer een makkelijke. Misschien ook geschikt voor kinderen. Ik twijfel een beetje, want met rauwe kip moet je heel voorzichtig zijn en schoon werken.

Recept kip met boursin in bladerdeeg

Nodig:
2 (kleine) kipfilets
5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 doosje boursin 'Ail and fines herbes' (knoflook en fijne kruiden) van 80 gram
5 plakjes kaas
Bakpapier
Bakplaat
Eventueel keukenschaar

 
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd/knip de kipfilets in kleine blokjes, van zo'n cm.


Wist je dat? Dat je kip heel makkelijk kunt knippen? Veeeeel makkelijker dan snijden en altijd perfecte blokjes of stukjes! Na gebruik gaat de schaar bij mij altijd de vaatwasser in, ideaal. Verdeel
deze blokjes over de helft van de plakjes bladerdeeg.


Verdeel de boursin in 5 gelijke stukjes en verkruimel elk stukje over een hoopje kip.


Vouw het bladerdeeg dubbel en druk goed vast. Duw met een vork de randen nog eens extra goed dicht. (De boursin smelt en lekt er anders uit, dat gebeurde bij mij toch ook nog een beetje.)


Leg op elk een plakje kaas.


Leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten af.


Heerlijk bij het avondeten of als broodje bij de lunch of zomaar tussendoor....;-). Ik kan het weten, want een kwartier na het bakken, had ik er al eentje op, heerlijk warm, hmm!

Ook erg leuk als borrelhapjes. Maak dan kleinere pakketjes, door de bladerdeegplakjes te halveren of zelfs in vieren te verdelen.


Succes en eet smakelijk weer!