zaterdag 24 november 2012

Liebster blog award!


Ik kreeg een award van Marieke. Leuk Marieke, bedankt!
 
 
Dit zijn de regels:

Vertel 11 dingen over jezelf
  1. Beantwoord de elf vragen die aan je gesteld zijn.
  2. Maak 11 nieuwe vragen
  3. Kies 11 bloggers met minder dan 200 volgers en stuur hen dit Award
  4. Laat hen dit weten
  5. Bedank de persoon van wie je dit award kreeg.
Nou, dat kan wel eens een heel lang verhaal gaan worden, dus ga er maar even voor zitten ;-)
 
Ik ben getrouwd, mama van Julia van 10 maanden, juf van groep 8 (en tegenwoordig ook een beetje van groep 4), kan niet zonder creatief bezig zijn, doe graag 10 hobby's tegelijk, ben niet enorm ordelijk, vind het ook leuk om ons huisje gezellig in te richten, hou van warm weer, maar ook van kaarsjes in de winter, ben links en ik ben gek op kleding, schoenen, tassen enzovoort.......
 
En dan de 11 vragen:
 
Wat is je leukste hobby?
Dat is gelijk een hele lastige, want ik doe dus graag alles door elkaar. Toch denk ik dat ik bakken toch wel het allerleukste vind!
 
Hoe lang blog je en waarom?
Ik blog sinds januari 2011, dus bijna 2 jaar. Ik vind het erg leuk om kleine stukjes te schrijven, anderen te inspireren en foto's te plaatsen. Dus dan is bloggen geweldig, want dan combineer je die 3 dingen.
 
Wat is je favoriete kleur?
Absoluut roze! Wat dat betreft ben ik een echt 'meisje' ;-) Maar stiekem zet ik er nog eentje bij: grijs. Die kun je namelijk met alle andere kleuren combineren.
 
Mooiste herinnering?
De verre vakanties (Mexico, Tunesië, Griekenland) zal ik nooit vergeten, dat was prachtig (maar onze trouwdag en de geboorte van Julia zijn natuurlijk minstens even mooi en onvergetelijk...)
 
Iets leuks, dat bijna niemand van je weet?
Dat ik wat betreft het kopen van kleding echt uit moet kijken, dan heb ik echt het spreekwoordelijke 'gat' in mijn hand. Maar ik vraag me af of bijna niemand dat weet haha.
 
De plek waar je het liefst bent?
Thuis, aan de grote tafel, met 1 van mijn hobby's of in de keuken als het om bakken gaat. En dan de open haard aan en kaarsjes aan.
Bos of strand?
Strand!!! Heerlijk! Dat mis ik wel, nu we in Nederland op vakantie gaan.
 
Wat wil je ooit nog doen in de toekomst?
Ik zou heel graag een eigen ruimte aan huis hebben, groot genoeg om workshops te geven. Bijvoorbeeld een grote zolder, dat lijkt me geweldig.
 
Je favoriete boek?
Leesboek: boeken van Kristen Heitzmann, zoals sleutelkind, geheimtaal, vrije val. Eigenlijk allemaal van deze schrijfster! Creatief boek: Rudolph's cupcakes op dit moment, gewoon alles is lekker!
 
Wie inspireert je het meest?
Ook ik moet daar Pinterest invullen, wat een geweldige ideeën staan daar op!
 
De volgende keer blog je over...
Ik denk over mijn volgende bestelling, waar ik nu al druk mee bezig ben. Maar ik hou nog even geheim wat het is...
 
Elf 'nieuwe' vragen:
  1. Wat ik je leukste hobby?
  2. Hoe lang blog je en waarom?
  3. Wat is je favoriete kleur?
  4. Mooiste herinnering?
  5. Iets leuks, dat bijna niemand van je weet?
  6. De plek waar je het liefst bent?
  7. Wat zou je nog graag willen leren?
  8. Wat wil je ooit nog doen in de toekomst?
  9. Je favoriete boek?
  10. Wat zou je graag willen kopen, als geld geen rol speelt?
  11. In welke winkel kom je graag?
Ik zou de award graag doorgeven aan meerdere mensen, maar ik heb nog niet zoveel volgers. Het is dus lastig om meerdere mensen te nomineren. Ik hoop dat Cathy van de blog:
http://emm-sofie.blogspot.nl/ deze award nog nooit heeft gehad en de vragen wil beantwoorden!

Zo dat was een heel verhaal...

vrijdag 23 november 2012

Cupcakes bestelling

Deze week had ik weer een bestelling: yes! Na een aantal weekjes rustig aan doen, was ik daar wel weer aan toe. Heerlijk even hobby-en zonder dat je het zelf hoeft op te eten haha.

Het moesten 20 cupcakes worden, voor een man. En graag in de kleur grijs en ook een '28' er in verwerkt, als het kan. Natuurlijk, dat kan geregeld worden. Alleen is alleen grijs een beetje saai en ook niet zo aantrekkelijk bij etenswaren. Dus hebben we het gecombineerd met blauw.

Naast de '28' heb ik er ook de 'L' en gereedschappen in verwerkt. Het zijn 2 soorten cupcakes: cupcakes met glazuur en cupcakes met marsepein en dan in 4 verschillende uitvoeringen.

Kijk maar mee:






Het was erg leuk om te doen! En ook het aantal is leuk, je kunt er genoeg aandacht aan besteden, zonder dat je dagen bezig bent...

maandag 19 november 2012

Koffertaart en bedankttaartje

Ik zat even terug te kijken op mijn eigen blog en ik zag dat de foto's van de koffertaart en van het bedankttaartje er nog niet tussen stonden.

Dus dat doen we nog even netjes:

Koffertaart met foto's (niet zo'n goede foto, via whats'app verzonden...):


En bedankttaartje met foto's:


Zo, dat is ook weer gedaan!

De afgelopen dagen...

Al een paar dagen dacht ik bij mezelf: 'ik moet toch weer eens een berichtje plaatsen, want dat is alweer even geleden'! De afgelopen weken kon ik wel berichtjes blijven schrijven, zo druk had ik het met bestellingen en knutsels. Maar dit bericht was een lastige, want waar moet het over gaan?

Het is niet dat ik niet hobby, maar andere zaken gaan even voor. Zo was ik hard bezig met het uitzoeken en opruimen van mijn kledingkast. En dat is een behoorlijke klus, zeker als er een klein meisje om je benen heen kruipt en zich constant optrekt aan je panty... Maar tis gelukt! De stapeltjes zijn weer keurig en er zijn 2 hoopjes ontstaan: Marktplaats en 'kledingcontainer', heerlijk!

En zo ben ik bezig met diverse klussen in het huis. Een soort voorjaarsschoonmaak, zeg maar. Ook mijn hobbykamer wordt aangepakt. Omdat ik zo enorm veel spullen heb, moet het echt ordelijk zijn ingedeeld en dat is niet meer zo. Deze kast ziet er in ieder geval al weer netjes uit:


Voor school ben ik ook in de weer. We hebben een nieuwe biologiemethode en voor alle praktische opdrachten mag ik de materialen kopen. En dat is geweldig leuk, vind ik: de Action (wat een geweldige winkel toch!), Xenos, Wibra, Big bazar, Monster verkoop bezoeken....en heerlijk geld uitgeven!!!

Maar gelukkig niet alleen voor school, ook voor mezelf had ik wat moois gekocht (wel bij een andere winkel ;-). Onder andere een mooie glazen bak en die heb ik gevuld met appeltjes en denneappels.



En ja, 5 december komt er weer aan, dus dat betekent cadeautjes kopen voor anderen....

Gelukkig hobby ik ook nog we eens hoor! Alleen dat zijn dingen waar ik geen hele blogpost aan wijd. Drie weken geleden had ik een verkoping en daar moesten 10 bestellingen voor gemaakt worden, komende woensdag worden mijn sieraden verkocht op een andere verkoping en aanstaande zaterdagmorgen sta ik zelf met mijn sieraden op een verkoping. Dus er moesten ook weer nieuwe sieraden worden gemaakt. Verder hoop ik morgen mijn collega's te trakteren, want ik was in september jarig (schaam, schaam...) en maak ik er wat extra voor mijn collega. Zij heeft een paar grijze laarsjes voor Julia gebreid, geweldig zijn ze:



Kijk maar op haar blog, daar staat meer leuks! Klik hier.

Ook heb ik eindelijk een taartenstandaard aangeschaft. Ik zat altijd erg te dubben, want als ik er eentje koop, wil ik er een van goede kwaliteit en die zijn duur! Nu, met 2 grote opdrachten in het vooruitzicht, heb ik het toch gedaan en ik ben er heel blij mee!


Voor 1 van die grote opdrachten ga ik deze week aan de slag: bloemen maken van fondant. Dan kan ik eindelijk het geleerde in de praktijk brengen. Hopelijk ben ik het niet vergeten...

Verder ben ik wat aan het rommelen met vilt. Wat een leuk spul is dat toch! Binnenkort hoop ik wat dingetjes te laten zien! Pinterest is daarvoor echt geweldig, wat een ideeën krijg je daarvan zeg! Nog nooit gekeken? Dan moet je het toch eens doen...

Uhm, even denken...hebben we dan alles? Oh nee, ik heb ook nog een nieuwe serie haarspeldjes gemaakt. Klemmen beplakt met lint en daarboven op een strik. Ik had ze al eerder gemaakt, maar dat waren kleintjes (zo'n 3 cm groot) in pasteltinten. Nu zijn het grotere, zo'n 4,5 cm in pittigere kleuren, leuk voor de winter! En nog wat setjes klikklakspeldjes. en.........nou ja, ik zit dus niet stil!



Wat een verhaal zeg, maar jullie zijn weer een beetje op de hoogte!

Maar het allerleukste van deze weken was wel dat ik voor het eerst met Julia heb gefietst, dingen doen met haar, overtreft al het gehobby....

donderdag 8 november 2012

Uitslag give away!!!

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden had ik een bericht geplaatst over mijn eerste 'give away'. Ik ben eens teruggaan kijken en dat was in februari van dit jaar! Dat is dus wel even geleden. Maar een oplettende bloglezer tipte me... Dus dat gaan we snel regelen!

Omdat het zo lang geleden is, had ik er niet echt meer op gerekend ooit deze spulletjes weg te geven! Dus de armband is verkocht, het haarspeldje ook en de cupcakepapiertjes gebruikt... Daarom heb ik twee nieuwe pakketjes gemaakt!

Het eerste pakketje (wat verwijst naar mijn 'bakhobby') bestaat uit: een hele leuke koekjesuitsteker van een huisje, een zakje decoratiestrooisel voor op cupcakes, 2 stapeltjes cupcakepapiertjes, een cadeaudoosje voor 1 cupcake en (niet op de foto) het recept voor cupcakes.

 
Het tweede pakketje (verwijst naar mijn 'sieradenhobby) bestaat uit: een dubbele armband van houten kralen met strassboogjes ertussen, een cameering en een sleutelhanger.
 


Ik hoop dat jullie dit ook leuk vinden! Hou je vastttttttttttttttttt, we gaan de winnaars trekken......

alle namen op briefjes.....


Twee trekken............

En de winnaars zijn:

 
Gefeliciteerd 'Laura's Cakery' en 'Ellen Janssen'! Ik hoor graag jullie voorkeur.
Mail naar info@made-by-ellen.nl en ik ga het opsturen!

maandag 5 november 2012

Van alles en nog wat...

Hèhè... eindelijk rust hier! Ja, ik heb zelf al die opdrachten aangenomen, ik weet het....!
Maar ik ben toch blij dat de rustige weken nu zijn aangebroken. In de afgelopen tijd heb ik behoorlijk nagedacht over alles.

Je merkt gewoon dat je met een klein meisje een heel ander ritme krijgt. Toen ze net geboren was, lag ze heel veel te slapen en kon ik eigenlijk gewoon nog heel veel doen. Maar nu ze inmiddels 9 maanden is, is dat toch wel anders. Als ze wakker is, is het gewoon heel lastig om geconcentreerd te werken aan bijvoorbeeld een taart. Dat hadden natuurlijk al veel mensen tegen mij gezegd, maar ja, dat moet ik altijd eerst zelf ondervinden.

Twee weken geleden was het echt teveel: 6 taarten, een workshop voor 15 personen en een verkoping binnen 10 dagen pffffffff. Het is gelukt door elke morgen 6 uur 's ochtends op te staan en elke avond rond half 12 in bed te liggen. Want op de momenten dat Julia nog slaapt, doe je het meeste, zodat ik de rest van de dag de tijd heb voor Julia en m'n huishouden. Maar ja, dat houden we ook geen wekenlang vol...

Wat me ook al een tijdje dwars zat, was dat ik niet mee toe kwam aan het uitproberen van nieuwe dingen (Pinterest bijv.), het plaatsen van recepten en een leuke taart maken voor onszelf. Hier bovenaan staat 'Blog van een creatieveling die het liefst alles tegelijk doet...' en niet 'taartenblog'. En dat is het nu wel een beetje geworden!

Dus: ik neem minder opdrachten aan (zoveel is niet echt leuk meer) en ik maak de taarten wat duurder (want nu verdien ik er echt amper aan, terwijl ik 3 uur bezig ben!!!). En ik ga weer lekker dingen uitproberen, receptjes plaatsen enzovoorts.

Ik hoop de koffertaart van vorige week nog te plaatsen (ik was zelf vergeten foto's te maken, dus die krijg ik nog van de 'klant') en deze week heb ik nog een bestelling staan, dus die foto's komen eind van de week.  In december mag ik nog 3 taarten maken en dat is meer dan genoeg...
Inmiddels heb ik al tegen 7! opdrachten 'nee' moeten zeggen (voor november en december) en dat vind ik best moeilijk. Maar toch ben ik er blij mee, want ik kan weer echt gaan hobby-en!