donderdag 30 augustus 2012

BMW taart

En ja, weer een taart....! Ik had in mijn vorige bericht al geschreven dat 'ie er aan kwam. Een klant had de Cars taart gezien en geproefd en wilde zelf ook een taartje. Maar geen Cars, dat is kinderachtig als je 9 bent! Dus dan maar BMW.

Deze keer zonder geboetseerd autootje (ik wist niet waar ik moest beginnen bij BMW en hoe zien die er eigenlijk uit???) Op internet had ik een leuk voorbeeld gevonden van het logo en ergens anders zag ik een sleutel op een taart liggen. Dus dat moest het worden!

Dit is het geworden:




Je zou denken dat het boetseren van de sleutel en de naamhanger eraan wel het lastigst zou zijn, maar nee hoor, dat was het logo! Omdat de 'kwarten' uit 2 verschillende kleuren bestaan, is het lastig om dezelfde dikte te krijgen en de 'kwarten' zo te snijden, dat het weer een mooie cirkel is. Maar tis gelukt!

Over twee weken heb ik weer wat bestellingen: cupcakes, 2 vierkante taarten en een stapeltaart.
Maar nu even rust in de keuken...!

woensdag 29 augustus 2012

Weeeeeeeer een taart!

Ik heb al twee keer geschreven dat er voorlopig geen taarten voorbij komen! Maar elke keer kom ik daar toch op terug! De bestellingen blijven binnen druppelen en dus 'taarten' we gewoon door!

Deze keer een taart van 25 cm doorsnee. De klant gaf me volledig de vrije hand. 'Kijk maar', zei ze, 'je weet wel wat ik mooi vind!'. Aan de ene kant is het heerlijk, lekker maken waar je zin in hebt, maar aan de andere kant heb je zoveel mogelijkheden waar je uit moet kiezen!

Ik had pas een mooie bloem gemaakt en die heb ik als uitgangspunt gebruikt. Hij is knalroze en dat heb ik gecombineerd met lichtgroen, lichtroze en wit. Helemaal mijn tinten! Ook mijn logo is in die kleuren... Verder heb ik een mal uitgeprobeerd die ik nog niet had gebruikt: een vlecht, voor langs de onderrand. De vlecht is gemaakt van 'gemengde' marsepein. Een leuk effect geeft dat.

Zo is tie geworden:




Klant tevreden, ikke tevreden...;-)

Op naar de volgende... (een BMW taart!)

dinsdag 28 augustus 2012

Strawberry creamcheese cupcakes

Wat een naam hè, boven dit bericht! ik moest een paar keer in mijn boek kijken of ik het wel goed geschreven had...

Frank had al een hele tijd een VVV bon liggen waar hij niets mee deed. Ik kwam 'm pas weer tegen, toen ik een laatje aan het opruimen was. Toen ik er over begon, zei hij: 'jij mag 'm wel hebben hoor!'. Nou, dat hoef je maar 1 keer te zeggen... Het was een bon van 20,- en ik had al een hele tijd een bepaald boek op het oog. Het boek 'Cupcakes' van Rudolph van Veen:



Ik heb al heel veel boeken en tijdschriften over cupcakes, maar dit boek is echt anders. In bijna al mijn andere boeken wordt uitgelegd hoe je de cupcakes mooi kunt decoreren met marsepein of fondant. Maar in dit boek legt Rudolph (meester patissier, dus een hele goede kok) uit, hoe je zonder kleurstoffen, e-nummers en dat soort dingen, toch hele mooie en vooral lekkere cupcakes kunt maken.

Ook staan er een heel aantal recepten in voor mensen met bijvoorbeeld een glutenintolerantie.  Het zijn wel recepten waar je de tijd voor moet nemen. Zo maak je de cupcakes niet van een mix, maar gebruik je onder andere bloem en bakpoeder. Ook de toef maak je zelf, en eventueel een strooisel van deeg of een heerlijke saus.

Maar als je dan klaar bent, is het resultaat fantastisch! Mijn familie was er ook helemaal weg van!

Zo zien ze er uit:



 Ik zou graag het recept met jullie delen, maar dat mag helaas niet. Hou je van cupcakes, zonder allerlei toevoegingen en vind je het leuk om er toch iets bijzonders van te maken, dan is het boek echt een aanrader! Er staan ruim 40 recepten in...

En die gaan we allemaal uitproberen haha!

(grapje...)

woensdag 15 augustus 2012

Cars taart

Nog 1 bericht over een taart.............dan even niet....! Dat schreef ik in het vorige bericht. Maar ik vergat dat ik nog een bestelling had: een Cars taart. Gelukkig hoeven we die niet zelf op te eten!

Ik had me al voorgenomen om dit keer te boetseren. Dit had ik nog nooit gedaan en Cars is een leuk, niet al te moeilijk thema om mee te beginnen. En het lukte aardig! Na de auto (waar ik wel anderhalf uur over gedaan heb) kwamen de cactussen, keien en de bordjes. Ik had de smaak te pakken! Het is echt heel leuk om te doen! De naam is met uitstekers gedaan.

Zo zag de taart er uit:



De klant was tevreden en het zoontje zag direct dat het Cars was (boetseer 'missie' geslaagd)!

maandag 13 augustus 2012

Stapeltaart in pasteltinten

Nog 1 bericht over taarten en dan voorlopig even niet! Want alles moet op gegeten worden.........
Deze stapeltaart had ik gemaakt voor bij mijn schoonfamilie. Zaterdagmiddag zou bijna iedereen daar zijn en ik had gezegd dat ik wel wat lekkers mee zou nemen!

Dat was een goede gelegenheid voor een stapeltaart. Die heb ik nog maar 1 keer eerder gemaakt, want wat moet je met zoveel gebak als je met z'n tweeën bent!?

Ik had van tevoren al bedacht dat ik iets met bloemetjes en een hekje wilde doen. Ik had 2 reliëf matjes gekocht, 1 met houtstructuur en 1 met steenstructuur:


Je drukt dit in je uitgerolde marsepein/fondant en snijdt dan plankjes, zodat je een hekje kunt maken!
De bloemetjes heb ik gemaakt met de (onwijs dure) mallen van SunflowerSugarart. Maar je hebt dan ook wel een mooi resultaat.

De bovenste taart was gevuld met een laag frambozen slagroom bavaroise en een laag witte ganache met verse frambozen. De onderste taart hetzelfde, alleen dan met aardbeien en aardbeien bavaroise. We hebben in totaal 22 stukken eruit gehaald! Want je hoeft echt geen megastuk hiervan hoor!

Zo zag de taart eruit:




vrijdag 10 augustus 2012

Opnieuw een poging!

Mijn eerste taartje, overgoten met ganache (zie hier) was heerlijk, maar nou niet bepaald mooi! Dus hebben we nog maar eens een poging gewaagd....

Frank heeft weer een baan en dat was wel een taartje waard. Dus ik kon heerlijk weer de keuken in. Deze keer dus weer een taartje met witte chocolade ganache, maar met een nieuwe vulling: frambozen slagroom bavaroise met echte frambozen! En het 'deegmengsel' heb ik gekleurd met een drupje kleurstof, om te kijken of dat kan.

Dit taartje is een heel stuk beter gelukt! Ik had gehoopt dat de zijkanten helemaal glad zouden zijn, maar dat is niet zo. Terwijl hij toch strak was voor dat de ganache erover heen ging:


Ik heb maar eens gegoogled om te kijken of andere mensen dat wel voor elkaar krijgen, maar ik zie geen enorm strakke taarten met ganache. Waarschijnlijk is dat gewoon niet mogelijk.

Zo zag het taartje eruit:


En..............zo toen 'ie aangesneden was:


Ziet het er niet fantastisch uit! En hij was toch lekker, fantastisch! Met 4 volwassenen en 1 kind hebben we 'm bij de koffie heeeeeeeeeeelemaal opgegeten!!!

En nu ga ik weer de keuken in, omdat we morgen bij de schoonfamilie ook taart gaan eten! Dus dat wordt een stapeltaart.... Volgende bericht gaat daar over!

woensdag 8 augustus 2012

Een ander taartje + 2 recepten

Het was wel weer eens tijd voor een taartje... ;-), dus maar weer aan de slag. Een vriendin had pas een nieuwe vulling gemaakt en daar had ik ook wel zin in. Eigenlijk vul ik elke taart met hetzelfde (aardbeien slagroom bavaroise), want die is gewoon het allerlekkerst vinden we hier. Maar af en toe iets nieuws proberen is ook altijd leuk. Het is Toblerone mousse. Je kent ze vast wel, die heeeeerlijke chocoladerepen die in zo'n geel driehoeksdoosje zitten. Samen met slagroom moet dat wel fantastisch smaken!

Hier het recept (heel makkelijk):

Ingrediënten:
300 gr. Toblerone chocolade
300 ml. slagroom (of minder bij de witte variant)
evt. zakje klopfix (slagroomversteviger)

Werkwijze:
De slagroom heet maken (niet koken). Daarin 300 gram Toblerone laten smelten. Goed roeren en koud laten worden. Daarna met de mixer kloppen tot mousse. Eventueel in de koelkast op laten stijven. Zo nodig slagroomversteviger erdoor mixen.

Ik heb een taartje van 15 cm er mee gevuld. Maar 2 lagen toblerone mousse is wel wat machtig, dus de volgende keer maar 1 laagje, gecombineerd met iets anders.

Het tweede wat ik uit wilde proberen, was het maken van witte ganache. Ganache is een mengsel van slagroom en chocolade. Hiermee kun je een taart vullen, toeven spuiten op cupcakes, bonbons vullen, maar ook taarten mee afsmeren of overgieten. Het laatste wilde ik er mee doen. Dus niet de taart bekleden met marsepein, maar overgieten met ganache. Ook ganache is makkelijk om te maken:

Ingrediënten:
250ml slagroom
250 gram chocolade (gebruik bij witte chocolade 300 gram op 125 ml slagroom)

Werkwijze:
Hak of breek de chocolade in kleine stukjes. Doe het daarna in een kom.
Breng de slagroom aan de kook. Giet het daarna over de chocolade en roer het met een garde goed door.
Laat het goed afkoelen (ik laat het ongeveer 2,5 uur afkoelen) en zet het op een koele plek (maar niet in de koelkast!). Kijk elk half uur even in de kom en roer even door. Als je het heel dik wil, zal dat wat langer duren (als vulling in een taart), als je het vloeibaarder wil (om over de taart te gieten) dan kun je het sneller gebruiken. Ook het weer speelt mee, als het vriest dan gaat het soms sneller dan 2,5 uur...

Ik had witte ganache gemaakt en een klein beetje roze kleurstof toegevoegd.

De toberonemousse en de witte ganache had ik zaterdag al gemaakt en in de koelkast gezet! De volgende keer maak ik de ganache NIET meer van tevoren, want die was in de koelkast helemaal hard geworden (de mousse niet)! Ik heb het vervolgens in de magnetron weer zacht gemaakt, maar niet zacht genoeg. Je zet de taart namelijk op een rooster of bord en je giet de vloeibare ganache over de taart. Het moet dan over te taart druipen en de taart bedekken. Dat gebeurde bij mij niet, omdat het niet vloeibaar genoeg was. Dus ik heb met een mes de taart besmeerd. Niet bepaald een mooie taart dus...

Kijk maar:



Het ziet er niet glad en mooi uit en dat hoort wel. Ik laat de taart toch gewoon zien hier op m'n blogje, want ja, ook in mijn keuken gaat het nog wel eens mis! De volgende keer maak ik de ganache, als de taart in de oven staat...

MAARRRR:

Hij was wel lekker! En daar gaat het toch om???

Foto van de stickers!

Eindelijk dan een foto van de stickers op de deuren! Elke keer vergat ik overdag foto's te maken. Ook vandaag weer... En toen dacht ik net, ik probeer het gewoon met de flitser! En het ziet er prima uit (je moet alleen niet kijken naar die witte vlek op elke foto....) Hij is extra groot, anders kun je de woorden niet lezen.



Gisteren heeft Frank boven de muren een ander kleurtje gegeven, dat kun je zien op de middelste foto. We hadden daar een beige/zalmkleurige tint, die ik nooit mooi gevonden heb! Toen we 4 jaar geleden het huis aan het verbouwen en aanpassen waren, was ik naar de Karwei gegaan om een kleurtje uit te zoeken. Maar er waren zo ontzettend veel kleuren waar ik uit kon kiezen en de staaltjes zijn zo ontzettend klein...

Ik dacht een mooie suedekleur gekozen te hebben, maar toen het op de muur zat, vond ik het vreselijk. Sindsdien koop ik alleen nog maar matte krijtverf van het merk 'Painting the past'! Je kunt volgens mij maar kiezen uit maximaal 50 kleuren en elke kleur is prachtig! Ook zijn de kleurstalen zo groot als een A4, ideaal om goed te kunnen kiezen. Op de gang is het nu grijs geworden, maar wel lichter dan de foto hoor, die is wat donker...

Op naar de volgende klus (arme Frank ;-)

donderdag 2 augustus 2012

Weer eens truffels...

Al heeeeeeel lang lagen er 42 'kale' truffels te wachten in de vriezer, op een chocoladelaagje. En dat hebben we gisteren maar eens gedaan! Ik moet eerlijk zeggen dat er nu al niet meer zoveel van over zijn. Dat heb je als je allebei vakantie hebt!

En ze zien er weer heerlijk uit, toch?



Ook zin om ze te maken? Kijk bij mijn eerste bericht hierover, voor het recept!

woensdag 1 augustus 2012

Stickers plakken en wit setje

Eindelijk kwamen ze dan binnen: de interieurstickers a la Riviëra maison! Ik had al heel wat keertjes op internet gezocht naar mooie stickers, maar nog nooit wat besteld. Afgelopen zaterdag was ik weer aan het zoeken en toen kwam ik op deze site. Echt een leuke winkel met ontzettend veel verschillende stickers! De volgende stickers had ik besteld: living room, storage (opbergruimte), coats en jackets (jassen en jasjes), bathroom, bedroom, laundry (wasruimte), craft room (hobbykamer), Julia's room, family Meijer en 'nummer' 9. Ik heb het gelijk maar goed gedaan ;-)

Vanmiddag heb ik de stickers geplakt en er is er maar eentje verknald! Het is namelijk best lastig de eerste keer en als de sticker op de verkeerde plek komt, krijg je 'm niet meer los. Het staat echt fantastisch! Ik zal morgen even een fotootje maken en plaatsen, daar is het nu te donker voor...

Ook hebben we nog een kettinkje en een setje oorbellen gemaakt. Dat was besteld. De ketting staat eigenlijk al in mijn webshop, maar dan met parels. Deze ketting is van houten kralen en dat ziet er net weer even anders uit.



Verder ben ik vooral bezig geweest met het huishouden (jaja...) en met Julia. Ze is een beetje uit d'r doen van gisteren (naar Blijdorp geweest) en van een doorkomend tandje. Ze is vandaag al weer een half jaar. Wat gaat dat toch snel...