maandag 30 juli 2012

Hortensiakrans en -hart!

Na twee daagjes binnen liggen, waren de hortensiabloemen al een beetje slap. Tijd dus om snel de krans te maken! Echt een leuk werkje is dat. Voor degenen die dat nog nooit gedaan hebben, hier een korte uitleg:

Nodig:
een strokrans (niet te groot, want je hebt heel veel hortensia nodig)
Krammen (kun je ook zelf maken van ijzerdraad)
En natuurlijk hortensiabloemen.

Als je naar de onderkant van een hortensiabloem kijkt, dan zie je dat deze bestaat uit meerdere 'takjes'. Breek de takjes van elkaar af, zodat je de bloem splitst. Neem 2 of 3 van die takjes bij elkaar en leg ze schuin op de krans. Steek de kram over de takjes heen en druk goed aan (eventueel met een tang, want het doet zeer aan je handen).

Vul op die manier de krans helemaal op. Let er op dat de bloemen gelijkmatig verdeeld zitten (ook de kleuren). De krans moet heel goed gevuld worden, want de hortensia gaat indrogen en wordt dan kleiner. Er ontstaan dan gaten en je gaat de krans zien en dat is niet de bedoeling!


Ik vind het altijd leuk om te doen. Heeeeeeel lang geleden werkte ik op zaterdag in een bloemenwinkel en dat was geweldig, tussen al die prachtige bloemen. Kransen maken, zoals deze, deden we daar niet hoor, maar daar is wel de 'liefde' voor bloemen ontstaan.

Toen de krans af was, had ik nog steeds bloemen over. Ik had wel eens op internet een hart van hortensiabloemen gezien. Maar een krans in de vorm van een hart heb ik nog nooit gezien. Van ijzerdraad maakte ik daarom een frame in de vorm van een hart. Je verwerkt daarop de hortensia weer anders, je kunt namelijk de boel niet vastmaken met krammen...

Nodig:
IJzerdraad
Binddraad
Hortensiabloemen

Pluk de hortensiabloemen ook nu uit elkaar. Maak kleine boeketjes hortensia, door ongeveer 3 takjes bij elkaar te binden met binddraad (te koop bij de bloemenwinkel, dun ijzerdraad op een stokje). Leg een boeketje op het ijzerenframe en wikkel 2 keer met het bindraad er om heen. Leg dan een volgend boeketje over de steeltjes van de eerste heen en wikkel ook nu het binddraad om de takjes. Ga zo door totdat je het hele frame hebt bedekt. Verstop ook hier de stokjes van het laatste boeketje onder het eerste. Werk ook weer gelijkmatig en let op de verdeling en de kleuren. Maak een lint aan het ijzerdraad vast en je kunt het hart ophangen!

zaterdag 28 juli 2012

Weer thuis en hortensia's!

Ja ja, het was stil op mijn blogje de afgelopen week, we waren heerlijk een weekje op vakantie! En zoals iedereen wel gemerkt heeft, was het super lekker weer! Dat is toch wel treffen hoor, als je maar 1 weekje weg gaat.

Door dat lekkere weer heb ik niks (ja, ja, dat is bijzonder voor mij) geknutseld. Ik heb heeel veel ijsjes gegeten, lekker gefietst, veel puzzels gemaakt, buiten gezeten en heel veel braderieën/rommelmarkten bezocht, heerlijk! Gelukkig houdt Frank daar ook van...

De buit is niet zo groot hoor, ik heb al zoveel spulletjes in m'n kamertje liggen, die ik nog niet gebruikt heb, dat moet eerst maar eens op. Ik 4 kanten kleedjes gekocht. Van die 'ouwe mensen' dingen, van gehaakt wit materiaal. Op internet had ik een aantal leuke dingetjes ermee gezien, vandaar.

We zijn van plan om de komende twee weken veel in en om het huis te doen, dus ik ben benieuwd of ik aan knutselen toe ga komen. We gaan de meubels nog een keertje wit schilderen (hadden we vorig jaar al gedaan, maar omdat we geen lak erover heen hadden gesmeerd, kan het wel weer een keer!), verder wil ik boven een aantal beigekleurige muren grijs hebben en een fotowand met heel veel fotolijstjes maken. Ook willen we heel wat interieurstickers op de deuren en boven de fotowand plakken. Ik wil de houten vloer nog waxen en de achtertuin kan ook wel weer een 'opruim/netjes maak/opleuk' beurt hebben. Dus we gaan hard aan de slag.

Om er voor te zorgen dat het echt gaat gebeuren, hebben we de Hornbach al vast geplunderd en de stickers besteld...

Frank heeft de voortuin vandaag alvast aangepakt. De witte lavendel moest gekortwiekt worden, want die was echt mega geworden. En ik heb al die heerlijk geurende bloemetjes er af zitten 'ritsen' voor op straat, want dat is leuk voor van die geurzakjes. Uit de hortensia's moesten wat bloemen geknipt worden, zodat er plaats komt voor nog wat nieuwe bloemen. En aangezien we ongeveer 6 aardige struiken hebben staan, zorgde dat voor 2 dienbladen vol met bloemen!




YES, daar worden we blij van!!! Ik ga er een prachtige krans mee maken (of misschien wel 2, of 3...)

Foto's volgen natuurlijk...

donderdag 19 juli 2012

Zestig cupcakes!

Dinsdag ben ik flink in de weer geweest, om 60 cupcakes met bloemetjes te maken. Dinsdagavond waren ze allemaal af, op de zilveren balletjes na. Dat heb ik woensdagmorgen gedaan. En 's middags gingen ze in de vershoudboxen, om op gegeten te worden. Het blijft toch lekker, zo'n cupcake. Ik heb er al zoveel op, maar ben ze nog steeds niet zat! En mijn familie ook niet, die vinden het nog altijd fijn als ik weer bak...

In mijn vorige bericht, schreef ik dat er op elke cupcake een blauwe A zou komen. Die zul je niet zien staan op de cupcakes! De A zakte steeds maar weer in en dat zag er niet zo mooi uit. En ik moest er 60 maken. Dat zag ik al helemaal misgaan, dus toen heb ik besloten om dat maar te laten zitten. 1 van de bloemetjes heb ik vervolgens maar blauw gemaakt!



Dit zijn ze, deze keer niet mooi op een cupcaketoren, maar in de dozen. Ze zaten er al in en toen moest ik nog een foto maken. En ik had geen zin om ze er allemaal weer uit te halen voor de foto...


maandag 16 juli 2012

Leuk, die nieuwe kleurtjes...!

Wat een weertje toch in ons landje! Dit is m'n 2e week van de zomervakantie en het kan echt niet slechter... Maar laten we het positief bekijken: ik heb nog nooit zoveel gesopt in de zomer! Meestal is het toch wel droog en dan ga ik graag naar buiten met Julia of lekker in de tuin zitten. Maar dat is er nu niet bij, dus ga ik maar aan het werk.

Vandaag heb ik mijn overvolle hobbykamer uitgezocht, gesopt en opgeruimd. Nou, dat was echt nodig! Vier dozen vol rommel zijn de container in gegaan. Alle kastjes zijn leeg geweest en opgeruimd, heerlijk! Nu weet ik weer hoeveel hobbyspullen ik eigenlijk heb en hoeveel ik nog niet eens gebruikt heb....

Nog een voordeel van opruimen is, dat je veel ideeën krijgt. Tenminste ik wel. Ik zie dan materialen waarvan ik niet wist dat ik ze (nog) had en dan gaat het vanzelf. Nu had ik nog niet genoeg ideetjes voor de hele zomervakantie (en die van de komende 5 jaar), maar toch.....

Nu alle bestellingen allemaal klaar zijn, kan ik weer lekker 'vrij' aan de slag. Gewoon maken wat in je op komt, dat is het leukste (eerlijk gezegd).

Afgelopen week kwamen er nog wat kralen binnen. Waaronder roze houten kralen, met zilveren 'spatjes'. En die kleuren toch zo mooi met wit en met grijs en met m'n favoriete cameetjes.
Kijk maar mee:





En allemaal gaan ze natuurlijk weer de webshop in ;-). Voor degene die niets met deze kleuren hebben, ook nog wat andere combinaties:



Vorige week zaterdagavond heb ik een beginnetje gemaakt aan een jurkje voor Julia. Echt weer leuk om te doen, zeker als het zo'n klein maatje (80) is. Het patroon komt uit de Knippie (nr. 3 van 2012). Als je uitrekent hoeveel het jurkje dan eigenlijk kost...: onder een tientje! Het is dus niet alleen leuk om te doen, maar ook goedkoop. Alleen moet je de arbeidsuurtjes dan niet mee rekenen, dan wordt het wel duur haha, want ik doe er wel even over, vandaar maatje 80 (ze heeft nu mt 62).

Hier een fotootje van het patroon en de stofjes. Het bovenlijfje maak ik van de kleine stipjes en de rok van de grote stippen.


Dat was het weer voor vandaag! Morgen ga ik 60 cupcakes bakken en ongeveer 200 bloemetjes maken en 60 keer de letter 'A', voor een bestelling. Mijn familie kan waarschijnlijk wel raden voor wie dat dan is... De foto's volgen natuurlijk!

vrijdag 13 juli 2012

Eindelijk weer eens een taartje!

Het was al heel erg lang geleden dat ik een taartje had gemaakt. Ik heb het even nagekeken, dat was op 30 april! Maar om nu een 20 cm doorsnee taart te maken, vond ik ook weer een beetje teveel van het goede. Want ja, het moet toch allemaal opgegeten worden!

Dus heb ik gekozen voor een taartje van 10 cm doorsnee. Daar kun je dan 4 stukken taart uit halen en dat was precies genoeg voor vanavond bij de koffie (niet wij samen hoor, maar met m'n broer + vriendin). Ik had alleen niet zoveel tijd om uitgebreid te decoreren, want bij Julia komen d'r tandjes door, dus dat is veel bij mama willen zijn...

Ik heb de blauwe mat van Wilton gebruikt om te decoreren. Dat gaat snel en je hebt alle vormpjes bij elkaar. Ook had ik die nog niet uitgeprobeerd, dus dat leek me wel leuk. Volgens mij is tie aardig gelukt, beter dan de vorige keer in ieder geval (het  DUPLO taartje). Het bekleden van een 10 cm doorsnee taartje is veel lastiger dan een 20 cm. Omdat het zo'n klein taartje is, moeten de vouwen nog meer weggestreken worden. Dat gaat lastiger en zorgt sneller voor vouwen en kreukels.

Maar goed, het is aardig gelukt dus en hij smaakte heerlijk! Twee lagen aardbeien-slagroom bavarois en afgesmeerd met meringue botercreme. Een laag witte marsepein erover en decoraties van fondant. De kleuren kloppen niet echt op de foto. Het groen was frisser en het roze was knalroze! Ik weet ook niet hoe dat kan...



Ik was er, opgeteld, ongeveer 1,5 uur mee bezig en hij was in 10 minuten op....

woensdag 11 juli 2012

Schattige haarspeldjes...

Sinds we een dochter hebben, ben ik helemaal van de 'haardingetjes'! Eerst al van die knip-knap speldjes, daarna haarbandjes en nu weer andere haarspeldjes.

Deze keer gemaakt van alligatorklemmetjes en ribbeltjes lint. Ze zijn echt mini, om precies te zijn 3 centimeter! Leuk voor kleine meisjes, die al genoeg haar hebben! Helaas heeft Julia nog niet genoeg... Erg leuk om bij een kaart in een envelop te stoppen.


Ik heb ze in de webshop gezet, voor 1,95 per stuk (klik hier). Ze zijn te koop in 9 vrolijke kleurtjes:



Voorlopig kan ik vooruit, ik heb 100 klemmetjes liggen en ruim 45 meter lint...

maandag 9 juli 2012

Kanten haarbandjes met bloem

Heerlijk, vakantie!!! Waar anderen het plaatsen van berichten op hun blog voorlopig even stoppen, ga ik lekker door! Want nu heb ik eindelijk de tijd om heerlijk te hobby'en... De huishoudelijke taken schuif ik niet aan de kant hoor, die gaan voor. Ik heb mezelf voorgenomen om elke morgen een huishoudelijk klusje aan te pakken en dan 's middags iets leuks doen. En dat is vandaag gelukt!

Ik heb vanmorgen de keukenkastjes leeggehaald, uitgezocht, schoongemaakt en weer ingeruimd. En dat voelt heerlijk, want het ziet er weer schoon uit.

Vanmiddag heb ik het bruidssieraad ingepakt, de bruidsoorbellen ook en ook nog een setje (bruilofts) haarspeldjes. Het is vandaag op de post gegaan.
Het leuke 'klusje' van vandaag zijn twee babyhaarbandjes. Erg leuk om te doen! Ik had rekbaar kant gekocht (alweer Amerika...) en twee prachtige bloemen. Samen met een crèmekleurig pareltje ziet het er fantastisch uit.

Kijk maar:


En Julia wilde er wel eentje showen!



Ze gaan de webshop in voor 6,95 per stuk! Ze zijn ook te bestellen in andere maten. En hopelijk vind ik ook nog bloemen in een andere kleur. Dat is wel lastig, want ik ben heel erg kieskeurig wat betreft de bloemen...

donderdag 5 juli 2012

Bruidssieraad!

Eindelijk is het dan af: het bruidssieraad! Al heel lang geleden had ik daar een opdracht voor gekregen. Het duurde even voor het kant er was, vanuit Amerika, maar toen kon ik echt beginnen. Het moest een ketting worden die strak tegen de hals zit. Met aan de achterkant wat veertjes en parels.

Dit is het geworden, ik ben er zelf erg tevreden over!


Op mijn etalagepop in mijn hobbykamer 'zit' mijn eigen bruidsjurk. Dat is natuurlijk een prachtig plekje om nog een fotootje te maken!



Met bijpassende oorbellen is het een mooi setje geworden:

maandag 2 juli 2012

Camees te koop!

Ik schreef het al in een vorig bericht, ik zet wat camees in de webshop. Voor mensen die graag zelf creatief bezig zijn en geen leuke camees kunnen vinden. Inmiddels staan ze er in. Ben je benieuwd naar de modellen? Kijk maar mee:

Ivory white
Little ivory white
Big victorian lady
Grey rose
Rose girl
 Als je klikt op de naam van de camee, ga je direct naar de webshop! Deze week zullen er nog een aantal volgen, want ik heb er nog meer liggen. Lichtgrijze en beigekleurige bijvoorbeeld, maar ook 2 maten zwart/wit.

Succes het maken van leuke dingen. Of het nu in de keuken is, achter de naaimachine of achter het sieradenbord, creatief bezig zijn is heerlijk!