zaterdag 28 april 2012

Mini koninginnedag cupcakes

M'n 'zin-in-de-lente' taartje van vorige week heeft niet veel geholpen helaas, het is nog steeds geen lenteweer... Daarom deze keer maar een ander thema: koninginnedag! Ik had de overbuurtjes (die gaan verhuizen) nog een keer mini-cupcakes toegezegd. De vorige cupcakes die ik ze had gegeven, toen ze de sleutel kregen, waren goed in de smaak gevallen. Ik kreeg het doosje terug waar ze in zaten (zo'n speciale, waar er precies 12 in passen) en ik beloofde ze nog een keertje te bakken.

Maar dat moest wel snel gebeuren, want maandag, op koninginnedag, verhuizen ze. Dus vandaag maar weer aan het bakken. Ik heb ook gelijk een taartje gebakken, die ik vanavond ga vullen en bekleden. Want iets lekkers op koninginnedag lusten we zelf ook wel! En mijn ouders, zusje, broertje en aanhang (en niet te vergeten: mijn kleine neefje!) houden ook wel van een stukje taart.

De foto van de taart komt nog (eerst moet 'ie nog lukken ha ha), de foto van de cupcakes kan ik al neerzetten, want die zijn al af. Dat is heel wat minder werk dan een taartje. Ze zijn weer geglazuurd, want dat is gewoon heerlijk, en gedecoreerd met oranje sterretjes, zilveren balletjes en wat witte sprinkles.


Hopelijk smaken ze weer lekker!

vrijdag 27 april 2012

Haarclipjesbord

Ja ja, ik had nog niet genoeg hobby's, dus ik dacht: laat ik er nog eentje bij nemen...

Als ik op internet of in een winkel iets leuk zie, dan wil ik het proberen na te maken. En ja, als je een dochter hebt, dan zie je ineens hele leuke meisjesdingen, zoals haarclipjes! Dus heb ik een hele voorraad benodigdheden ingeslagen en ik ben heerlijk haarclipjes aan het maken. Roze met een roosje, grijze met een bloemetje, je kunt het zo gek niet bedenken. Natuurlijk niet allemaal voor Julia, de meesten gaan mee naar een aantal verkopingen en ook komen ze in mijn webshop. Maar voor ik dat doe, moet ik eerst mooie foto's ervan maken.

Het bord, waar ze op komen, laat ik wel vast zien. Het is heel simpel zelf te maken. Je hebt een plaat MDF nodig, fiberfill, een leuk stofje en lint. en verder een nietmachine, die in hout niet.

Eerst niet je het fiberfill strak om de plaat, aan de achterkant vast. Daarna doe je hetzelfde met de stof. En als laatste bepaal je waar het lint moet komen en niet je het aan de achterkant vast.


Zo is mijn bord geworden. Als je goed kijkt, zie je links bovenaan al een setje haarclipjes zitten. Een paars met wit geruit hoesje met paarse strikjes er op. De rest laat ik volgende week zien!


maandag 23 april 2012

Vogelhuisje

Voor mijn kleine nichtje van 3 jaar, heb ik een vogelhuisje 'gepimpt'. Ze krijgt nieuw behang op haar kamer: rood met witte stippen. Echt ontzettend leuk en vrolijk! Je kunt via internet allerlei soorten vogelhuisjes kopen en die kun je op allerlei manieren bewerken. Je kunt het huisje verven in 1 of meerdere kleuren (zie mijn bericht daarover), maar ze worden ook vaak beplakt met (scrap) papier of tafelzeil.

Ik had bij de Hema een blok papier gekocht en daar zaten ook velletjes in zoals het behang: rood met witte stippen! Daarmee, en met ander papier, heb ik het vogelhuisje beplakt. En samen met twee vilten bloemen, twee stempelafdrukjes op stof en een strikje met een hartje, is het een vrolijk huisje geworden! Het is dat het binnen komt te hangen, anders zou het vast snel bewoond zijn...

Zo ziet het eruit:


Nu maar hopen dat ze (en haar mama) het leuk vindt!

Een ka'doosje'!

De periode van rommelmarkten is weer begonnen, en daar ben ik altijd heel blij mee. Ik ben namelijk dol op rommelmarkten. Er zijn vast mensen die dat niet begrijpen! Al die vieze spullen van andere mensen... maar ik hou er van! Want het is gewoon spannend om zo'n markt te bezoeken en elk kraampje of kleedje af te speuren naar die geweldige vondst.

Waar ik altijd mee thuis kom, zijn doosjes en koffertjes. Ik heb er al een hele hoop, maar er kunnen er altijd nog meer bij. Vooral van die theezakjesdozen met of zonder ruitje, die zijn favoriet!

Iets dat altijd in mijn knutseldozen zit, is kant en lint en mooi papier. Daarmee kun je elk saai doosje binnen de kortste tijd omtoveren naar iets leuks. En dat heb ik gedaan. Ik had nog een splinternieuwe, witte theedoos staan, eentje met een ruitje en 6 vakjes. Bovenop de doos paste precies een kanten bandje langs het ruitje en de zijkanten heb ik beplakt met 'lichtroze met witte stipjes' papier. Nog een kantje langs de onderkant, een satijnen lint in het midden en een ornament met een strikje bovenop en de doos was klaar.

Kijk maar, schattig toch!?


Maar je geeft toch geen lege doos weg, als 'cupcakeverslaafde'... Dus heb ik nog wat minicupcakes gebakken en gedecoreerd. Dat staat toch veel leuker!


zaterdag 21 april 2012

'Zin-in-de-lente' taartje!

Eindelijk weer eens een berichtje van mij! Ik heb niet stilgezeten hoor, maar het kwam er gewoon niet van om een berichtje te plaatsen. Ik heb op een verkoping gestaan vorige week zaterdag en dat kost altijd flink wat voorbereiding en er komen er nog twee aan. Dus ik heb nog wat kettingen gemaakt. Ook ben ik bezig met iets nieuws, namelijk haarclipjes maken! Ik hoop binnenkort daar ook wat fotootjes van te laten zien. Ik wil ze gaan verkopen op die twee verkopingen, maar ook via mijn webshop.

Frank zei van de week: "Tís al wel heel lang geleden dat we jouw taart gegeten hebben", en dat klopt! Mijn vorige taart was een bestelling en daarvoor heb ik heel lang geen taarten gemaakt, omdat ik er misselijk van werd. Dus vond ik het een goed idee om voor het weekend een taartje voor onszelf te maken. Gelukkig eten er meer mee, want anders moeten we samen een taartje voor 12 personen op eten!!!

Toen ik vanmorgen de taart ging vullen en bekleden, regende het hard. Niet bepaald lente weer! Maar ik heb zo'n zin in de lente en in teenslippers en t-shirtjes met korte mouwen, dus is het een lentetaartje geworden. En toen die af was, scheen de zon!

Dit is 'm, ik ben tevreden!


zaterdag 14 april 2012

Nieuwe sieraden!

De afgelopen twee weken ben ik nog hard bezig geweest met het maken van wat nieuwe sieraden, want er komen 3 verkopingen aan. En dan moet je toch wel wat hebben hangen, zodat mensen kunnen kiezen.

Ik ga niet alles showen hier, want dan wordt het wel een heel lang bericht... Maar ik hou het op 4 kettingen, want zulke heb ik niet eerder gemaakt.

Het zijn bronskleurige, lange kettingen met een hanger eraan met een afbeelding. Deze heb ik zelf gemaakt. Het zijn afbeeldingen van bloemen, vogeltjes, vogelhuisjes en meisjes. Het lijken net oude afbeeldingen, door het kleurgebruik, maar ze zijn gloednieuw en gewoon geprint. Samen met een fimo roosje of een bronskleurig bedeltje van bijvoorbeeld de Eiffeltoren, krijg je een heel ander soort ketting, dan ik tot nu toe heb gemaakt.

Het is even afwachten of het verkoopt, anders gaan ze gewoon mijn eigen kast in ha ha.
Dit zijn ze:






Ze gaan natuurlijk ook de webshop in, voor 12,95 (en de eerste voor 9,95)!

zaterdag 7 april 2012

Hello Kitty taart

Na alle cupcakes van de week (125 stuks!), heb ik vandaag een taart gemaakt. Hoewel, vandaag... de voorbereidingen had ik dinsdagmorgen en vrijdagavond al gedaan. Want met een kleine meid in huis, moet je niets op het laatste moment aan laten komen, dat heb ik inmiddels al wel geleerd ha ha!

Het moest een Hello Kitty taart worden voor een meisje van 1 jaar. In de kleur roze natuurlijk en verder mocht ik het zelf weten.

Dinsdagmorgen had ik het puzzelplaatje al gemaakt. Je snijdt alle delen van het figuurtje uit fondant en dat plak je dan op de taart. De onderdelen verbindt je door middel van een zwart lijntje met elkaar. Zo wordt het echt een geheel.

Vrijdagavond had ik de biscuit al gebakken en de botercrème gedraaid en ook de marsepein vast roze gekleurd. Dus ik kon vanmorgen direct beginnen met het vullen en bekleden. Dat ging vlot (ook al was het inmiddels ruim een half jaar geleden dat ik een taartje gemaakt had). De taart is gevuld met 1 laag jam/botercrème en 1 laag aardbeien slagroombavaroise.

Het puzzelplaatje had ik luchtdicht verpakt, zodat het nog zacht en buigbaar was. Het plakken van de delen en het maken van het zwarte lijntje ging ook snel. De naam van het meisje moest er op en '1 jaar'. De balletjesrand en de hartjes maakten het geheel af, ik ben tevreden!

Zo is tie geworden:



Taarten met een puzzelplaatje zijn vanaf nu ook te bestellen via mijn website. Ik reken geen meerprijs voor een puzzelplaatje (ook al kost het veel meer tijd...).

vrijdag 6 april 2012

Nog maar een keertje cuppies!

Donderdagmorgen ben ik op school geweest, in mijn klasje! Om natuurlijk Julia te showen en ook om te kijken hoe het daar gaat. En dan kun je niet zonder traktatie aankomen, zeker niet als iedereen weet dat je cupcakes bakt. Dus tussen de bestelling van honderd geboortecupcakes door, heb ik ook nog 25 cupcakes gemaakt voor mijn klas.

Ze zijn wel wat simpeler geworden, dan ik gewend ben, maar de fondant vormpjes kwamen zo onderhand mijn oren uit... Gelukkig kom je met wat roze glazuur en muisjes ook al een eind. En zo zijn ze toch feestelijk geworden. En lekker ook, denk ik, want ze waren heeeel snel verdwenen in de klas!

zondag 1 april 2012

Kadootje...

Na de geboortecupcakes ben ik nog maar even doorgegaan met bakken. Ik heb mini cupcakes gemaakt. Die zijn zo schattig en snel af. Je hebt maar weinig bakmix nodig en ze zijn ook heel snel gedecoreerd, vooral als je met glazuur werkt. Een schepje daarvan en een fondantbloemetje (met de handige mal die ik heb).

In de Jumbo kwam ik gekleurde balletjes tegen en die maken het helemaal af! Ze zijn zeker nieuw, tot voor kort stonden er in het schap alleen zilverkleurige balletjes.

 Ik heb ze gemaakt als kadootje voor vrienden die gisteren de sleutel kregen van hun nieuwe huis. Ze vielen goed in de smaak, want na 1 dag waren ze alle 12 op!