vrijdag 22 april 2011

Workshops

Vorige week zaterdag was het zo ver: de workshopdag! Ik was gevraagd om te staan op een actiedag voor een goed doel. En dit keer niet om mijn sieraden te verkopen, maar om workhops te geven. Nou dat leek me wel wat! De mensen konden zich van tevoren inschrijven voor de workshop cupcakes decoreren of de workshop ketting maken.

Er hadden zich maar 13 mensen ingeschreven, maar ik weet uit ervaring dat heel veel mensen eerst even willen kijken bij de spullen en zich niet blindelings inschrijven. En dat was nu ook weer zo, want uiteindelijk werden het er 31!

Het was erg gezellig, maar ik was versleten (en de 2 meiden die hielpen ook). Bij een gewone workshop leg je het 1 keer uit en dan gaat iedereen aan de slag. Nu moesten we het elke keer weer vertellen. Het zag er erg gezellig uit en we kregen veel positieve reacties. Ik had voorbeeldjes gemaakt, en die moesten natuurlijk even op de foto, want ik vond de kleuren zo leuk!

dinsdag 12 april 2011

Taartje in bestelling!

Gisteren was het weer zo ver: ik mocht een taartje maken voor een klant. Dat is altijd leuk, maar vooral als je de vrije hand krijgt. Het mochten geen felle kleuren zijn, en hij mocht best lijken op 'die lichtgroene die op je blog staat'! Ik had er weer helemaal zin in. Eerst maar het kapsel gebakken en gevuld en daarna aan het bekleden. Het ging echt lekker en snel, en dat voor de maandagavond!

Heel lichtgroen is tie geworden, met twee parelranden onderaan, veel lichtblauwe bloemetjes, een aantal roze hartjes en om het compleet te maken: een lint met een strik. Het is de eerste keer dat ik een lint gebruik, maar dat ga ik zeker vaker doen. Het staat zo mooi en maakt het echt chique. 'k Heb nog maar wel even gezegd dat je 'm niet kan opeten ;-)

Dit is tie. Gefotografeerd in de gebaksdoos, dat kon niet anders. Het is een hele kunst om 'm in een doos te krijgen als tie klaar is. Dan ga ik 'm er niet weer uitvissen voor de foto (zal je net zien, gaat't fout...).

zaterdag 9 april 2011

Rood met wit!

Een tijdje geleden heb ik bolvormige schalen gekocht in 3 maten, die in de oven kunnen. En aangezien we vrijdagavond visite kregen, heb ik mijn bakspullen maar weer te voorschijn gehaald. Eerst de schaal met mix in de oven, daarna vullen en afsmeren en toen kon het bekleden en decoreren beginnen.

Maar daar begon ik pas om 7 uur aan, 'n een beetje kort dag als je visite om een uur of 8 kan komen! Dus heb ik het heel simpel gehouden, maar toch leuk! Dat rood is toch een heerlijk kleurtje. En dat wit combineert natuurlijk geweldig. De foto's zijn niet super, maar hij moest natuurlijk snel op de foto, voordat hij aangesneden werd.


Ik heb ook maar eens een fotootje gemaakt van de binnenkant, dan kun je zien hoe dat er uit ziet. Nu is de binnenkant een beetje saai. Dat komt omdat mijn aardbei-bavaroise vulling op was. Dit is witte chocolade-bavaroisvulling. De laatste vulling had ik nieuw en konden we gelijk even uitproberen. Het klinkt erg lekker (vind ik) maar ik ga toch voor de aardbeivulling. Die is ook lichtroze en steekt prachtig af tegen de wittige lagen cake.


vrijdag 1 april 2011

Fotootjes cupcakes...

En nu nog de cupcake foto's apart. Wilt u cupcakes bestellen? Kijk dan op mijn webshop: http://www.made-by-ellen.nl/







Vrolijke cupcake toren...

Op zoek naar een leuk alternatief voor taart? Dan is de cupcake toren geweldig! Het is een zilverkleurige toren met allemaal plateautjes voor cupcakes. Voor kinderverjaardagen, bruiloften, kraamfeesten, personeelsfeesten, of gewoon voor je eigen verjaardag, het is weer eens iets anders.

Vandaag heb ik met twee van die torens op de streekmuseum fair gestaan en morgen sta ik er mee op een verkoping. Veel mensen hebben vandaag een opmerking gemaakt erover. En dat snap ik wel, want het ziet er gewoon super vrolijk en gezellig uit.




De cupcaketoren kunt u zelf kopen, maar het is ook leuk om 'm bij een bestelling cupcakes erbij te huren, voor een klein prijsje!

XL cupcakes!

Een tijdje geleden zag ik in een tijdschrift cupcakes staan, ongeloofelijk wat groot! Ik heb ze maar gelijk XL cupcakes genoemd. En wàt een ruimte heb je boven op voor de decoraties. Eigenlijk zijn het gewoon minitaartjes, je hebt gelijk genoeg zoetigheid binnen voor de rest van de avond. Die wilde ik ook maken!

Dus ik heb de bakpapiertjes en de bakvorm voor in de oven, maar gelijk besteld. Het moest natuurlijk gelijk uitgeprobeerd worden, dus vorige week ben ik aan de slag gegaan. Nu was het alweer een hele drukke week, maar voor het maken van cupcakes maak ik altijd tijd! Dus stond ik zaterdagavond om half 12 nog cupcakes te decoreren met marsepein! Een beetje laat, maar het resultaat heeft er niet onder geleden, geloof ik. Ik ben best tevreden! Nu eerst maar eens een fotootje van de cupcakes bij elkaar:


Hier onder komen ze nog eens apart.