zaterdag 26 maart 2011

Een leuk doosje...

Eindelijk weer eens een berichtje, want het is al weer 10 dagen geleden! Het is op school altijd erg druk in Maart, dus dan heb ik bijna geen tijd voor mezelf. Maar gelukkig heb ik toch nog iets kunnen rommelen. Ik heb maar weer eens een doosje beplakt. Bij de Kruidvat waren de scrapspullen in de aanbieding, dus ik heb heerlijk staan graaien in al die leuke dingen. Ik verbaas me er altijd over hoe goedkoop het is, vergeleken met de dingentjes die verkocht worden in een echte hobbywinkel zoals Pipoos!




Bovenstaand doosje heb ik er van gemaakt. Het is een doosje waar je twee cupcakes in kan doen, dat past precies! En als je ze dan decoreert in de kleuren van het doosje, heb je een leuk cadeautje als je ergens op visite gaat. En eventueel kun je er nog een envelopje bij doen. Maar voorlopig blijft 'ie in mijn 'winkeltje' staan. Ik vind het zonde om 'm weg te geven!

woensdag 16 maart 2011

Stapeltaartje voor op mijn werk...

Het moest er dan toch echt van komen: een taartje maken voor mijn werk. Veel collega's hadden al vaak gevraagd of het een beetje lukte en of dat ik al workshops ga geven. En natuurlijk werden er ook veel hintjes gegeven! Nu kwam het mooi uit. We zouden op dinsdagmiddag cursus hebben en dan lust je wel wat, dus ben ik maar weer aan het bakken gegaan.

Ik wilde weer eens een keer een stapeltaartje maken, dat was al weer even geleden. Over de kleur heb ik wel even na moeten denken. Mijn favoriete kleurcombinatie is roze met wit, maar ik wilde voor op mijn blog en site graag iets wat ik nog niet had. Het werd geel! Lekker zonnig en samen met groen en roze krijg je een vrolijk effect. En ik had ook een aantal taarten gezien op een forum, met als thema 'PIP'. Dat leek me wel wat.

In 3 uur was de stapeltaart af. Ik merk wel dat mijn tempo hoger wordt, de vorige stapel kostte me bijna een hele zaterdag! Ik hoop dat je de taart leuk vindt. Ik vind 'm zelf wel geslaagd en mijn collega's ook. Niet alleen het uiterlijk, maar hij smaakte, volgens hen, ook heerlijk. Dat was wel leuk om te horen!


maandag 14 maart 2011

Vulling in een cupcake!

Nog even een kort berichtje om te laten zien dat je cupcakes ook kunt vullen! Met behulp van een spuitzak en een speciale spuitmond, is het mogelijk. Onderstaande foto laat duidelijk zien waar de vulling zit.



Het is aardbeienjamvulling, maar iets anders is ook mogelijk. Er mag alleen wel wat meer in, maar dat is best lastig, want je ziet niet hoveel je er in spuit.

zaterdag 12 maart 2011

Nog meer cupcakejes...

Omdat de keuken toch al onder de poedersuiker en marsepein zat, dacht ik: we gaan nog lekker even door!
Eerst heb ik nog 5 verschillende cupcakes gemaakt voor een promotiestandje. Heerlijk allemaal dingen uitproberen en 's avonds kwam mijn vriendin om te oefenen voor een workshop waarbij ze binnenkort helpt.
Dus je kunt wel zeggen dat ik de hele dag aan het bakken en decoreren ben geweest.

Hieronder zie je wat ik gemaakt heb. Ik ben vooral blij dat de toefjes zo goed zijn gelukt. Die nieuwe spuitmondjes zijn super!

Een cupcake bestelling!

Op mijn vrije dagje belde er gisteren iemand voor cupcakes. Ik was nog niet helemaal wakker ('t was rond kwart over 9), maar toen ik het woord 'bestelling' hoorde, wel! Het ging om 25 cupcakes voor iemand die met de VUT was gegaan. Ik kon meteen aan de slag. En nu lijken 25 cupcakes niet veel, maar je moet ze bakken, besmeren met botercreme en vervolgens opmaken met marsepein en fondant. Nou ik heb het geweten hoor! Ik ben 6 uur bezig geweest. Vandaar dat de prijs op de website iets is aangepast.

Hieronder zie je het resultaat, ik was er wel trots op en gelukkig vond de klant ze prachtig.

donderdag 3 maart 2011

Nog een lentetaartje!

Ja ja, het tweede lentetaartje in één week! De zon schijnt zo heerlijk buiten en ik heb alle tijd, dus we zijn weer aan de slag gegaan. Dit keer weer een taartje om weg te geven. Dat krijg je als je man op zijn werk opschept over de bakkunsten van zijn vrouw. Dan moet hij er eentje meenemen om het te bewijzen!



Dus heb ik gisteren maar weer een kapsel gebakken, gevuld met aardbeien bavarois en afgesmeerd met botercreme. Omdat ik het groen van het eerste lentetaartje toch nog iets te donker vond, heb ik het groen vandaag wat lichter gehouden. Aan de linkerkant zitten een heleboel witte, roze en gele bloemetjes. En aan de onderkant een 'parelrandje'. Ik ben er erg tevreden over, nu maar afwachten wat de anderen vinden :-)


dinsdag 1 maart 2011

Lentetaartje...

Een hele week vrij en de lente in het vooruitzicht. Dan is het plan om een lentetaartje te maken, snel bedacht! Niet om helemaal zelf op te eten, maar te geven aan iemand die jarig was en nog geen cadeautje heeft gekregen. En natuurlijk hoop ik zelf ook een stukje te proeven. Dus maar weer lekker aan de slag: kapsel bakken, vullen met iets wat ik nog niet heb gedaan, namelijk aardbei bavarois en verse aardbeitjes. En afsmeren met botercreme. Na een tijdje rusten in de koelkast, heb ik de taart bekleed met lichtgroene marspein. En vervolgens mooi gemaakt met groene takjes en roze en blauwe bloemetjes.



En lekker dat ie was! Die aardbei bavarois heb ik gemaakt van verse slagroom, bavaroispoeder en aardbei jam, heerlijk! Op naar de volgende taart met deze vulling (en dat is woensdag al...).