maandag 28 februari 2011

Cakepops!

Een week geleden kwam mijn moeder met een krantenknipsel aan. Cakepops, dat is nieuw, das echt wat voor jou om uit te proberen! En ja hoor, dat wilde ik wel. Ik had het al voorbij zien komen op een taartenforum, maar ik had geen idee hoe het moest. Dat stond dus precies in het artikel. Een cakepop is een 'lollie' gemaakt van cake en bijvoorbeeld gesmolten chocola. Ik heb altijd gedacht dat er een heel blokje cake in zit, maar niets is minder waar!




Je verkruimelt een cake (zelf gebakken is natuurlijk het lekkerste) en je mengt de korrels met botercreme. Ik had witte chocolade botercreme gemaakt. Vervolgens draai je daar balletjes van. De balletjes moeten lekker stevig zijn, anders vallen ze uit elkaar. Prik ook vast een gaatje in de bolletjes, anders krijg je de stokjes er niet meer in! Na het opstijven in de koelkast, kunnen ze op de stokjes. Doop de stokjes wel even in gesmolten chocola, anders blijven ze niet zitten. Ik heb de balletjes daarna nog een keer ingesmeerd met witte chocola en door de witte chocoladehagel gehaald. Maar je kunt ze ook door blauwe of roze muisjes halen, of door discodip (snoepjes op ijsjes). Ontzettend leuk en lekker!

Ze zijn ook te bestellen (zie mijn webshop). Leuk voor kinderen om te trakteren op school of te gebruiken tijdens de kraamtijd. Lekker, handig en origineel!

maandag 21 februari 2011

Nieuwe cupcakejes!

Met een aantal workshops in het vooruitzicht, ben ik zaterdag druk bezig geweest met het uitproberen van nieuwe cupcakejes. Nou ja, nieuw........ Da's niet helemaal waar, want je ziet ze overal om je heen, maar voor mij waren ze wel nieuw!




Deze cupcakes zijn gedecoreerd met aardbei-Meringue-botercreme. Ontzettend lekker, maar ook mierzoet! Je kunt op deze creme bijvoorbeeld ook een marsepein bloemetje of hartje of vlindertje 'plakken' of er mini suikerhartjes strooien of zilveren balletjes. Eigenlijk teveel om op te noemen. Dat heb ik niet gedaan deze keer, want de strooisels en hartjes moeten nog binnenkomen en voor een marsepein figuurtje had ik niet veel tijd.

En de volgende keer maar eens een minder zoet smaakje uitproberen, want hier moet je van houden (wat ik overigens wel doe hoor). Maar witte of bruine chocolade creme lijkt me bijvoorbeeld ook lekker.

Het spuiten van de creme lukt prima, alleen het spuitmondje moet nog vervangen worden door een iets grovere. Dus maar snel weer eens bestellen (en gelijk een heel aantal andere leuke dingen!)

Ik hoop volgende week weer eens een taartje te maken en aan jullie te showen, en een aantal cakepops (wat dat is, zie je de volgende keer!) want dan heb ik vakantie!!!

vrijdag 18 februari 2011

Veel verkocht, dus aan de slag!

Even een kort berichtje, want ik ben heel blij! Er zijn de afgelopen 2 weken zo'n 55 kettingen verkocht! Ik had er ruim 100, dus er zijn er niet veel over. Het is wel erg leuk om te merken dat de kettingen in de smaak vallen bij de mensen. Want je kan nog zo creatief zijn, maar als ze niet verkocht worden, moet je toch een keertje stoppen!

Aan de andere kant bezorgt het me wel weer wat werk, want in April heb ik 3 verkopingen. En dan wil ik natuurlijk wel weer genoeg kettingen hebben hangen...

vrijdag 11 februari 2011

Even wat armbanden showen...

Op mijn site http://www.made-by-ellen.nl/ kun je onder andere deze armbanden kopen. Regelmatig sta ik op verkopingen, daar zijn ze dan natuurlijk ook te koop. Ze kosten 7,95 per stuk (exclusief verzenden).







Mijn doosjestic...

Het is alweer eventjes geleden dat ik wat schreef. Toch zit ik niet stil hoor. Op school heb ik het druk, want we hebben projectweek maar ook thuis zit ik niet stil, want de verkopingen komen eraan! Morgen de eerste en ik heb er zin in. Er liggen zo'n 100 kettingen en ruim 20 armbanden klaar. Ik ben benieuwd hoe het loopt! Ik hoop vandaag een aantal foto's te posten van die kettingen en armbanden, dan kun je zien wat ik maak.

Maar nu eerst even over mijn doosjes. Dat ik een doosjestic heb, dat heb ik al een keertje geschreven. Elk doosje, van hout, plastic of karton vind ik geweldig. Anderen snappen dat niet altijd: "wat moet je daar nou mee, heb je er nog niet genoeg?" Elk doosje kan omgetoverd worden tot een schattige cadeauverpakking of gewoon om neer te zetten.

In het tijdschrift 'Mjam, taart!' stond een leuk houten doosje van de Xenos, dat was veranderd in een cupcakesdoosje. Het zag er schattig uit! Geel met groen, echt wat voor de lente. Dus toen ik bij de Xenos was, moest ik er wel 2 meenemen. Ik heb het doosje beplakt met scrappapier en het is schattig geworden!


Nu baal ik, dat ik er maar 2 heb.... Ik heb nog veel meer ideeën!

vrijdag 4 februari 2011

Jippie, mijn Kenwood is binnen!

Van de week was het eindelijk zo ver. Mijn Kenwood keukenmachine kwam binnen! Ik was keurig mijn huis aan het soppen op mijn vrije dagje, todat opeens de bel ging. De TNT stond voor de deur met een groot pakket. Ik vroeg me af wie er in de straat nu weer wat had besteld, maar tot mijn grote verbazing was het pakket voor mij. En toen ik de doos openmaakte zag ik 'm... En dat was een grote verrassing, want hij zou pas over een week binnen komen!



Het is om precies te zijn een Kenwood Patissier MX 275. Een fantastisch apparaat, volgens het taartenforum. Hij kan heel wat hebben, en dat is natuurlijk ideaal voor als ik bijvoorbeeld de icing voor de cupcakes moet maken. Ik ben helemaal blij. Dat komt goed uit, want er moeten weer 72 geboortecuppies gemaakt worden, dit keer in het roze.